avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate Luminita Mihaela

Activitate Luminita Mihaela

Răspuns la discuția mostenire si titlu de proprietate
da.am inteles. Noi aveam aceasta nelamurire deoarece pe certificatul acela de mostenitor nu este trecut si acel teren. ei au facut declaratii cum ca renunta si la mostenirea dupa mama lor si succesiunea trebuie sa inceapa. Nu intelegeam de ce ni se cerea sa facem cadastrul celor 9ha,apoi impartirea si abia apoi actele acelea prin care ei renunta si la partea de teren care le revine. adica nu stiu, sa faci cadastrul inainte mi se parea cam mare incurcatura si cheltuiala.din cate stiu eu,acela se face in caz de vanzare a terenului si noi nu avem aceasta intentie:) si inca ceva :D actul acela de partaj se face numai la notar? multumesc frumos >:D< o zi buna
Răspuns la discuția mostenire si titlu de proprietate
In certificatul de mostenitor, sunt trecuti bunicul meu 3/4 si strabunica mea 1/4.in certificat se mentioneaza ca ceilalti 6 frati ai bunicului au renuntat la aceasta mostenire ( in care apare doar casa ). In 1999 da,este notariala si e data de cei 6 frati, pentru ca am vrut sa incepem succesiunea pentru casa(strabunica fiind decedata inca din 1989).
Buna ziua. In anul 1995, cand s-a facut tiltul de proprietate pt o suprafata de 9 ha, la proprietari a fost trecut strabunicul meu (decedat in 1983)si ca mostenitori toti ce 7 copiii ai strabunicului. 6 dintre ei sunt plecati, si inca din 1978 bunicul meu este singurul care a lucrat acest pamant ( el fiind al 7-lea frate si singurul care a stat cu strabunicul meu ). Inca din 1983, cei 6 frati au zis ca renunta la acest pamant (fiecaruia le revine cota de 1/7 ) pentru a-l lasa bunicului meu. In 1999 au dat o declaratie de renuntare, dar la biroul notarial ni s-a spus ca inainte trebuie sa se faca cadastrul celor 9 ha,apoi impartirea si abia apoi vor face fiecare un act de donatie pe numele bunicului meu. Precizez ca in 1983 s-a facut un certificat de mostenitor pe numele bunicului meu si al strabunicii,dar pe acesta se dezbate doar casa. Aici nu au fost probleme la dezbaterea succesorala,dar ce putem face pentru actele de pamant?va multumesc