Luminita Mihaela a scris:
da.am inteles. Noi aveam aceasta nelamurire deoarece pe certificatul acela de mostenitor nu este trecut si acel teren. ei au facut declaratii cum ca renunta si la mostenirea dupa mama lor si succesiunea trebuie sa inceapa. Nu intelegeam de ce ni se cerea sa facem cadastrul celor 9ha,apoi impartirea si abia apoi actele acelea prin care ei renunta si la partea de teren care le revine. adica nu stiu, sa faci cadastrul inainte mi se parea cam mare incurcatura si cheltuiala.din cate stiu eu,acela se face in caz de vanzare a terenului si noi nu avem aceasta intentie:) si inca ceva :D actul acela de partaj se face numai la notar? multumesc frumos >:D< o zi buna
Inteleg deci ca cei 6 au renuntat la succesiunea si dupa mama si dupa tata, deci s-a facut succesiunea si dupa strabunicul si dupa strabunica si la ambele succesiuni, cei 6 au fost renuntatori.
Daca asa este, nu aveti nici o problema, renuntarea la succesiune produce efecte nu numai pentru bunurile inscrise in certificatul de mostenitor ci si fata de tot ce ar fi putut avea in patrimoniu defunctii la data decesului, drepturi si bunuri despre care la acea data, fie nu se stia, fie nu aveati documentele, cum este cazul acestui teren al carui titlu de proprietate l-ati primit ulterior decesului lor.Prin urmare mergeti la notar cu titlul si faceti un supliment la certificatul de mostenitor.
In privinta partajului, el poate fi notarial sau judiciar, adica prin instanta de judecata.