avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea ...

Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea dar nu s-a facut inca partaj ? cea care vinde a dobandit terenul impreuna cu sotul care a decedat inainte sa fie vandut terenul.

Cel mai recent răspuns: Spicul , utilizator 12:42, 17 Februarie 2023
Nu se poate vinde decat dupa partaj
Chiar daca contractul de vanzare-cumparare a fost facut la notariatul de stat ?
partaj cu cine nu s-a facut ?
daca ati cumparat cu sotul si ati dezbatut succesiunea dupa sotul decedat, puteti vine im[preuna cu ceilalti mostenitori
Care este sumar problema mea, am mostenit de la bunica un teren in intravilan, pe care exista si o locuinta. Bunica a obtinut acest teren printr-un contract de vanzare cumparare intre ea si mama dansei(strabunica mea) in anul 1994.
Strabunica la momentul in care a vandut ficei sale acest teren, nu avea titlu de proprietate(dar l-a obtinut ulterior).
Terenul vandut de strabunica a fost cumparat impreuna cu sotul dansei(strabunicul meu) . La momentul vanzarii acestui teren, sotul dansei(strabunicul) era decedat. Bunica mea nu era singura la parinti, in total sunt 5 frati, unul dintre ei, ne-a dat in judecata, venind in instanta cu un certificat de mostenitor(facut prin 1973 care nici primaria nu stia de el, noi mostenitorii nici atat !) in care arata ca s-a facut succesiunea intre copii si mama dupa tatal decedat, Din cei 5 frati, 3 au renuntat la partea lor.
Unul dintre acesti frati care ne-a dat pe noi in judecata cere sa se anuleze acest contract de vanzare-cumparare(facut la notariatul de stat) si sa se faca partajul intre cei 3 mostenitori ramasi in urma succesiunii facute din acel certificat din 1973.
Noi, mostenitorii celei care a cumparat terenul, in arhiva notariala am gasit acel contract de vanzare-cumparare(cel din 1994), deci el este legitim, in dosarul acestui contract am gasit ca dovada acel act care justifica achizitia pamantului de catre strabunica si strabunic, insa acel certificat din 1973 nu este mentionat.
Atat cumparatoarea cat si vanzatoarea din contractul de vanzare-cumparare din 1994, au decedat.
Care sunt sansele ca acel certificat de mostenitor din 1973 sa anuleze acel contract de vanzare-cumparare din 1994 ?
Cel care ne-a dat in judecata practic a renuntat prin acel certificat din 1973 la partea sa !! are cumva dreptul sa ceara anularea acelui contract si dupa sa inceapa partajul ?
Judecatorul poate anula acel contract de vanzare-cumparare pentru ca nu s-a facut partajul din acel certificat de mostenitor din 1973 ?
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2022
Spicul, utilizator
Un titlu de proprietate cand intra in viguare ? de cand s-a aprobat cererea de obtinere titlu ? sau de cand se emite acest act de proprietate ?
Mai in detaliu.
Exista cererea aprobata de catre consiliul local in 1991 dar Titlul este emis in 1994. Persoana a vandut terenul in 1994 cand inca nu avea emis Titlul de proprietate. Adica s-a vandut prin martie dar obtine titlul in noiembrie. A fost legal sa-l vanda desi nu avea emis inca Titlul de proprietate ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2023
Spicul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire ContSters288103 ContSters288103 Am si eu o problema, si sper sa ma ajute cineva.Strabunica mea a avut un teren intravilan + un teren extravilan in judetul ilfov ,pe terenul intravilan i-a ... (vezi toată discuția)
Probleme incheiere act de vanzare cumparare bogdanxy bogdanxy Strabunica mea a printre alte proprietati, a detinut o casa cu un loc de casa. In urma decesului sotului acesteia, strabunicul meu, s-a facut taxa de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)