avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna ziua,
Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si parti egale,dupa cum se mentioneaza in testament.
In baza Legii 18/91,asupra respectivului teren,s-a emis un Titlu de Proprietate pe numele mamei mele si al surorii respective.
Mama a decedat in 1991. S-a dezbatut succesiunea si s-a emis Certificat de mostenitor. Mostenitorii sunt: tatal meu si cei 5 copii.
Tatal meu traieste.
Acum,vrem sa vindem terenul respectiv. Nu are cadastru/intabulare.
Este posibila o vanzare in baza titlului de proprietate si a certificatului de mostenitor ?
Se poate vinde doar o parte din teren,cu acordul tuturor mostenitorilor ?
Sau,este mai usor sa vindem tot terenul deodata ?
Care ar fi procedura in cazul de fata,ce ar fi mai usor de realizat ?
Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 22:02, 20 Septembrie 2011
Acum 2 luni de zile am vandut in aceleasi conditii un teren eu si fratii mei : nu am avut cadastru /intabulare doar Certificat de mostenitor si Titlul de proprietate ( care era pe numele mamei - decedate ) . Terenul s-a vandut ca si cota parte unei verisoare care a acceptat sa cumpere pamantul in aceste conditii , urmand sa se ocupe ea de restul
procedurilor !
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
gabriella1065, utilizator
Dar,ati facut acte prin notariat ?
A acceptat notarul vanzarea fara cadastru ?
Ce pasi ati urmat ?
Va multumesc.
Nici un notariat din tara asta nu intocmeste un act de vanzare-cumparare pentru teren in lipsa documentatiei cadastrale si a intabularii dreptului de proprietate. Dvs, in baza certificatului de mostenitor, trebuie sa faceti iesirea din indiviziune, apoi cadastrul si intabularea. Abia dupa aceea puteti vinde in conditiile legii.
@gabriella1065: ati intocmit contract de vanzare-cumparare notarial sau doar antecontract ori act de mana??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este drept ca 2 notari au refuzat sa intocmeasca acest contract dar am gasit un notar in Iasi care ne-a facut actele de vanzare cumparare pentru teren fara a ne cere sa facem cadastru . Imi pare rau ca sunt acum la servici si nu va pot cita din contract dar stiu ca s-a facut vanzarea ca si cota parte in baza Titlului de proprietate ( care era pe numele mamei si al fratilor ei ) si in baza certificatului de mostenitor .
Nu este act de mana si nici antecontract : scrie clar pe el "Act de vanzare -cumparare "
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
gabriella1065, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar,daca sunt de acord toti mostenitorii,mai trebuie facuta iesirea din indiviziune ?

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui imobil aflat in indiviziune ancristida ancristida Buna ziua, as dori sa stiu procedura in acest caz. Mai exact, se poate vinde un imobil aflat in proprietatea indiviza a 2 mostenitori? Nu mai trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare intre mostenitori fara cadastru facut atitirisca atitirisca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri. Situatia este urmatoarea: Tatal meu avea 3 frati(un frate si doua surori). La mortea ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)