Buna ziua,
Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si parti egale,dupa cum se mentioneaza in testament.
In baza Legii 18/91,asupra respectivului teren,s-a emis un Titlu de Proprietate pe numele mamei mele si al surorii respective.
Mama a decedat in 1991. S-a dezbatut succesiunea si s-a emis Certificat de mostenitor. Mostenitorii sunt: tatal meu si cei 5 copii.
Tatal meu traieste.
Acum,vrem sa vindem terenul respectiv. Nu are cadastru/intabulare.
Este posibila o vanzare in baza titlului de proprietate si a certificatului de mostenitor ?
Se poate vinde doar o parte din teren,cu acordul tuturor mostenitorilor ?
Sau,este mai usor sa vindem tot terenul deodata ?
Care ar fi procedura in cazul de fata,ce ar fi mai usor de realizat ?
Va multumesc.
O zi buna.
Acum 2 luni de zile am vandut in aceleasi conditii un teren eu si fratii mei : nu am avut cadastru /intabulare doar Certificat de mostenitor si Titlul de proprietate ( care era pe numele mamei - decedate ) . Terenul s-a vandut ca si cota parte unei verisoare care a acceptat sa cumpere pamantul in aceste conditii , urmand sa se ocupe ea de restul
procedurilor !
Nici un notariat din tara asta nu intocmeste un act de vanzare-cumparare pentru teren in lipsa documentatiei cadastrale si a intabularii dreptului de proprietate. Dvs, in baza certificatului de mostenitor, trebuie sa faceti iesirea din indiviziune, apoi cadastrul si intabularea. Abia dupa aceea puteti vinde in conditiile legii.
@gabriella1065: ati intocmit contract de vanzare-cumparare notarial sau doar antecontract ori act de mana??
gabriella1065
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este drept ca 2 notari au refuzat sa intocmeasca acest contract dar am gasit un notar in Iasi care ne-a facut actele de vanzare cumparare pentru teren fara a ne cere sa facem cadastru . Imi pare rau ca sunt acum la servici si nu va pot cita din contract dar stiu ca s-a facut vanzarea ca si cota parte in baza Titlului de proprietate ( care era pe numele mamei si al fratilor ei ) si in baza certificatului de mostenitor .
Nu este act de mana si nici antecontract : scrie clar pe el "Act de vanzare -cumparare "