Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri.
Situatia este urmatoarea:
Tatal meu avea 3 frati(un frate si doua surori). La mortea parintilor lor au mostenit printre altele si un teren, fiecare cate 25%. La un moment dat una dintre surori a vandut tatalui meu si celulalt frate partea ei de teren(nu a fost facut act de vanzare cumparare, avem doar o chitanta de mana). Dupa aceasta, teoretic tatal meu si fratele lui aveau cate 37,5% si cea de-a doua sora 25%. De curand insa tatal meu a decedat iar eu si sora mea am mostenit fiecare cate jumatate din cei 25% pe care ii detinea cu acte. Terenul respectiv nu are cadastrul facut si acum vrem sa ii facem, si daca tot facem lucrul acesta vrem sa rezolvam si trecerea terenului surorii care a vandut pe numele meu, al sorei mele, si al celuilalt frate al tatalui meu. Pentru aceasta ne-am gandit sa facem un act de vanzare cumparare, dar din cate am inteles pentru acest lucru in mod normal trebuie facut cadastrul. Este cumva posibil sa se faca act de vanzare-cumparare(sau 3 - intreb pentru ca nu stiu daca se poate vinde print-un singur act catre 3 persoane diferite) intre sora tatalui meu si mine, sora mea si celalalt frate fara a fi necesar cadastrul(avand toti drept de proprietate pe teren)? Ideea este ca nu as vrea sa facem cadastrul de 2 ori, o data cu cei 3 frati ai tatalui, eu si sora mea, dupa care actul de vanzare-cumparare, dupa care iar cadastru(cealalta sora a tatalui, fratele lui, eu si sora mea).
Legat de actul vanzare-cumparare am o nelamurire cu faptul ca banii deja i-am platit la momentul vanzarii. La notariat se va face doar transferul de proprietate, nemaitrebuind sa platim nimic in afara de taxele notariale ? taxe care la ce valoare a terenului se vor calcula ?(terenul a fost vandut la aprox 20E/mp, iar la succesiunea dupa tatal meu s-a evaluat la aprox 600E/mp).
Mentionez ca sora care a vandut nu mai are nici o pretentie, eu vreau ca ce s-a petrecut sa se reflecte si in acte, ca sa pot la randul meu vinde, construi, etc. pe terenul respectiv.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.