Buna ziua,
Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care mama a vandut in anul 2002, 750mp, fara cadastru si intabulare. Cumparatorul nu a putut sa faca cartea funciara deoarece la teren erau la mostenitori si cei doi frati ai tatalui meu. Atunci notarul a facut demersuri ca mama sa obtina un ordin al prefectului si sa devina singurul mostenitor. De cumparator nu mai stim nimic, noi platim impozit pe intreg terenul, iar acum vrem sa facem cadastrul si intabularea acestui teren pentru ca mama sa dea uneia dintre fete terenul si casa, iar celeilalte fice sa ii dea o camera si 50mp din teren.
Cum procedam?
Va multumesc.
Sub ce forma a fost vanduta suprafata de 750 mp ? Contract de vanzare cumparare sub semnatura privata, antecontract sau contract de vanzaqre cumparare autentic (la notar) si in baza carei atestari a dreptului de proprietate: carte funciara veche, titlu de proprietate ... ???
Cadastru
MonicaGuly
Buna ziua!
Intrebarea mea este:
In urma cu 22 de ani, am cumparat de la vecina din spatele casei, 50mp de teren. Nu am facut cadastru pe el pt ca pe vremea ... (vezi toată discuția)