avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pot vinde teren neintabulat?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pot vinde teren neintabulat?

Am doua terenuri in Bucuresti, pentru care nu am reusit inca sa fac toate actele necesare. Pentru unul am doar testamentul prin care l-am mostenit, iar pentru al doilea am o hotarare judecatoreasca (l-am obtinut in instanta prin uzucapiune). Pentru nici unul din ele nu am facut carte funciara sau alte acte. Am doar impozitele platite la zi.
Vreau sa stiu daca le pot vinde in aceste conditii. Imi este teama sa le scot pe piata, din cauza speculantilor si a altora care se ocupa cu afaceri imobiliare ilegale. Le pot vinde in aceste conditii, si la ce anume trebui sa fiu atenta?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 16:28, 10 Decembrie 2009
Nici un teren nu poate fi vandut mai inainte de a fi intabulat in cartea funciara.
puteti face cel mult antecontracte de vanzare cumparare, iar dupa intabulare sa incheiati contractele in forma autentica (la notar).
Pentru terenul pentru care aveti testament ar trebui mai intai sa dezbateti mostenirea si sa obtineti un Certificat de mostenitor testamentar. Numai dupa aceea puteti face un eventual antecontract.
Pentru vanzarea bunurilor imobile(TERENURI) legea prevede forma autentica pentru validitatea actului de vanzare cumparare. Aceasta inseamna ca dvs trebuie sa faceti cadastru si sa intabulati in cartea funciara proprietatile respective pentru a putea sa le vindeti!
SUCCES!
B-)
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Eu nu inteleg ce legatura are acest subiect cu tendintele imobiliare ! :O
Nici eu , dar nu mai are nici un fel de importanta! I-am raspuns doamnei care este procedura legala pentru a putea instraina acele terenuri.
De fapt , daca stau bine sa ma gandesc mai exista o varianta pentru doamna respectiva , care nu presupune neaparat efectuarea cadastrului si intabularea terenurilor, si anume: gasirea clientului , acesta sa va plateasca pe antecontract intreaga suma reprezentand pretul terenurilor sau terenului , ii faceti procura notariala pentru a face cadastrul, pentru a intabula si procura speciala pentru a vinde oricui doreste si la orice pret terenurile sau terenul respectiv! Si gata! Clientul se va ocupa ulterior de toate aceste aspecte !B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare cumparare? lucaa lucaa BUNA SEARA.Daca vreau sa cumpar un teren si nu are cadastru facut pt ca cost mult cum pot intra in posesia lui?prin donatie?testament s-au precontrac (vezi toată discuția)
Tranzactionare teren arabil fara intabulare si cadastru vladela vladela Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum pot sa cumpar un teren agricol, avand in vedere ca la sate, situatia juridica a majoritatii terenurilor este neclara, nu ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand un teren pe baza testamentului? adriansecara adriansecara bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea ... (vezi toată discuția)