Am doua terenuri in Bucuresti, pentru care nu am reusit inca sa fac toate actele necesare. Pentru unul am doar testamentul prin care l-am mostenit, iar pentru al doilea am o hotarare judecatoreasca (l-am obtinut in instanta prin uzucapiune). Pentru nici unul din ele nu am facut carte funciara sau alte acte. Am doar impozitele platite la zi.
Vreau sa stiu daca le pot vinde in aceste conditii. Imi este teama sa le scot pe piata, din cauza speculantilor si a altora care se ocupa cu afaceri imobiliare ilegale. Le pot vinde in aceste conditii, si la ce anume trebui sa fiu atenta?
Multumesc anticipat.
Nici un teren nu poate fi vandut mai inainte de a fi intabulat in cartea funciara.
puteti face cel mult antecontracte de vanzare cumparare, iar dupa intabulare sa incheiati contractele in forma autentica (la notar).
Pentru terenul pentru care aveti testament ar trebui mai intai sa dezbateti mostenirea si sa obtineti un Certificat de mostenitor testamentar. Numai dupa aceea puteti face un eventual antecontract.
Pentru vanzarea bunurilor imobile(TERENURI) legea prevede forma autentica pentru validitatea actului de vanzare cumparare. Aceasta inseamna ca dvs trebuie sa faceti cadastru si sa intabulati in cartea funciara proprietatile respective pentru a putea sa le vindeti!
SUCCES!
B-)
Nici eu , dar nu mai are nici un fel de importanta! I-am raspuns doamnei care este procedura legala pentru a putea instraina acele terenuri.
De fapt , daca stau bine sa ma gandesc mai exista o varianta pentru doamna respectiva , care nu presupune neaparat efectuarea cadastrului si intabularea terenurilor, si anume: gasirea clientului , acesta sa va plateasca pe antecontract intreaga suma reprezentand pretul terenurilor sau terenului , ii faceti procura notariala pentru a face cadastrul, pentru a intabula si procura speciala pentru a vinde oricui doreste si la orice pret terenurile sau terenul respectiv! Si gata! Clientul se va ocupa ulterior de toate aceste aspecte !B-)