avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru

Buna ziua!
Intrebarea mea este:
In urma cu 22 de ani, am cumparat de la vecina din spatele casei, 50mp de teren. Nu am facut cadastru pe el pt ca pe vremea aceea nu se facea. Terenul a fost cumparat cu act de vanzare-cumparare, am rol si platesc impozit de cand l-am cumparat. Intre timp vecina a murit si sora a vandut terenul, facand cadastru fara acei 50mp ai mei. Persoana care a cumparat, sustine ca a facut alt cadastru in care sunt cuprinsi si cei 50mp ai mei. Este posibil sa faci doua cadastre la acelasi teren? Si daca da, de ce prima data nu a putut face si pe terenul meu, iar a doua oara a putut? Eu cum imi pot recupera cei 50mp, pe care proprietarul sustine ca sunt ai lui? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
MonicaGuly, utilizator
Cel mai recent răspuns: valdeval , utilizator 22:45, 4 Noiembrie 2017
deoarce dvs cand ati cumparat terenul, NU v-ati intabulat, acest lucru a fost speculat de cumparatoare ; cereti extras de carte funciara si cereti toata documentatia acre a fost depusa la ocpi de catre cea care a cumparat terenul de la sora vecinei si care a intabulat in plus 50 mp fata de ceea ce I se cuvenea; cereti asadar ACTELE pentu amble situatii ; eu deduc ca vecina dvs a procedat corect dar doamna care a cumparat terenul s-a uitat in cartea funciara si a vazut ca nu sunteti intabulat si s-a intabulat dansa ; de aceea cereti toate actele cu care s-a intabulat, de la OCPI ! , apoi dati in jdecata OCPI iul pentru ca a intabulat un teren pe care dumneavoastra aveti contract de vanzare-cumparare; luati si de la primarie dovada ca ati platit impozit pe acel teren ; success
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
valdeval, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)
Carte funciara SPIREA SPIREA Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Cadastru lamurire razvypitesti razvypitesti Buna ziua, detin un apartament intr-un bloc intr-o zona rurala. Vreau sa vand apartamentul pe care il detin si mi s-a cerut cadastru. Am inteles ca ununul ... (vezi toată discuția)