avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Am si eu o problema, si sper sa ma ajute cineva.Strabunica mea a avut un teren intravilan + un teren extravilan in judetul ilfov ,pe terenul intravilan i-a facut contract de vanzare cumparare matusii mele dar in titlu de proprietate apar ambele terenuri, strabunica si bunica mea au murit acum cativa ani si bunicul meu a incercat sa faca succesiune crezand ca este singurul mostenitor si atunci s-au lovit de o problema ,in toate actele stabunicii mele apare cu un nume doar in certificatul de nastere al bunicii mele apare cu alt nume mentionez ca strabunica mea nu a fost casatorita si nici tatal bunicii mele nu se cunoate.Intrebarea mea este credeti ca exista vreo solutie?Si daca da unde trebuie sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: ContSters288103 , utilizator 17:00, 9 Aprilie 2013
Pai din ce ati scrs se intelege ca strabunica a vandut terenurile matusii dvs. Asta inseamna ca ea este proprietarul acum.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
LuchianSeb, utilizator
A fost vandut doar terenul intravilan.
Matusa mea are contract de vanzare- cumparare doar pe terenul intravilan .
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
ContSters288103, utilizator
Ar trebui sa puneti in ordine cronologica inscrisurile de care dispuneti.Oricum bunicul dvs. care inteleg ca era sotul bunicii dvs. are drept de mostenire doar asupra bunurilor dobandite impreuna cu bunica.Asupra terenului extravilan vin la mostenire descendentii de gradul I ai strabunicii, respectiv,bunica.Avand in vedere ca bunica a decedat,la mostenire vin copiii bunicii.
Mama mea este unul dintre copii si a incercat sa faca succesiune dar s-a lovit de urmatoarea problema.Cum am scris si mai sus ,in certificatul de nastere al bunicii mele ,mama ei, adica strabunica mea apare cu accelasi nume ca si al bunicii mele iar in Titlul de proprietate strabunica mea apare cu alt nume.Rudele spun ca strabunica mea nu a fost casatorita niciodata adica nu exista un certificat de casatorie sau poate exista si as vrea sa stiu unde ar trebui sa merg.

Alte discuții în legătură

Anulare titlu de proprietate manuelas manuelas In urma succesiunii dupa bunica mea am primit o cota parte dintr-un teren extravilan obtinut pe baza legii 18/1991. O parte din acest teren am vandut-o deja. ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)