va multumesc pt. raspunsuri, este greu sa demonstreze ca a contribuit la achizitie; pe de alta parte, eu in calitate de actionar am completat si semnat factura prin care autoturismul trece in proprietatea mea. De altfel 95% din facturile emise de societate sunt completate de mine. Are acest fapt vreo relevanta?
Sunt asociat intr-un SRL 50%. Celalalt asociat indeplineste si functia de administrator. Pe 27.07.2009 mi-am vandut autoturismul proprietate personala in vederea achizitionarii altui autoturism. Pe 03.08.2009, am cumparat din Germania autoturismul pe firma noastra la pret fara TVA. Mentionez ca achizitia s-a facut din fonduri personale. Imediat dupa aceea au aparut neintelegeri intre noi. Fiindu-mi teama ca ar putea sa emita pretentii v-a-v de masina, am trecut masina prin intermediul unei facturi pe numele meu, am scos cartea de identitate a masinii si am inregistrat masina la adm. fin. de care apartin. Aveam o dispozitie de imprumut a firmei- ulterior aceasta a disparut -. Acum cateva zile asociatul meu, mi-a sustras cheile de pe birou, a luat masina si a inchis-o, in garajul casei lui. Apoi m-a santajat, cerandu-mi sa aduc societatea pe "0" v-a-v de furnizori, apoi sa ii cedez actiunile dupa care imi va restitui masina. Am facut o plangere penala in acest sens, politistul, inca nu a luat numar unic, si ne-a sfatuit sa ne intelegem pe cale amiabila. Acum asociatul-administrator imi spune ca si el a pus 50% din valoarea masinii....Cum pot rezolva situatia?