avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ajutor, bunurile societatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ajutor, bunurile societatii

Sunt asociat intr-un SRL 50%. Celalalt asociat indeplineste si functia de administrator. Pe 27.07.2009 mi-am vandut autoturismul proprietate personala in vederea achizitionarii altui autoturism. Pe 03.08.2009, am cumparat din Germania autoturismul pe firma noastra la pret fara TVA. Mentionez ca achizitia s-a facut din fonduri personale. Imediat dupa aceea au aparut neintelegeri intre noi. Fiindu-mi teama ca ar putea sa emita pretentii v-a-v de masina, am trecut masina prin intermediul unei facturi pe numele meu, am scos cartea de identitate a masinii si am inregistrat masina la adm. fin. de care apartin. Aveam o dispozitie de imprumut a firmei- ulterior aceasta a disparut -. Acum cateva zile asociatul meu, mi-a sustras cheile de pe birou, a luat masina si a inchis-o, in garajul casei lui. Apoi m-a santajat, cerandu-mi sa aduc societatea pe "0" v-a-v de furnizori, apoi sa ii cedez actiunile dupa care imi va restitui masina. Am facut o plangere penala in acest sens, politistul, inca nu a luat numar unic, si ne-a sfatuit sa ne intelegem pe cale amiabila. Acum asociatul-administrator imi spune ca si el a pus 50% din valoarea masinii....Cum pot rezolva situatia?
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 19:23, 27 Septembrie 2009
Cel mai bine ar fi sa va intelegeti pe cale amiabila.
Masina e pe numele dvs ca persoana fizica sau pe societate?

Daca e pe numele dvs ca si persoana fizica trebuie sa va restituie masina.Deja se poate discuta despre un furt.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc pt raspuns, masina este deja pe numele meu, dar factura emisa este completata si semnata de mine...poate fi asta o problema?
La cate vedem in salile de judecata, nu ar trebui sa va mire daca in contrapartida, la o plangere inaintata impotriva lui pentru furt, sa va acuze de abuz de incredere, mai ales ca el este administratorul firmei. Asta si numai ca o hartuiala, sa va faca sa va cedeze nervii. Consultati totusi un avocat.
daca puteti dovedi ca doar dvs ati contribuit la achizitionarea masinii din germania , dansul neavand nici o contributie in acest sens, il puteti acuza de furt .

va trebuie insa dovezi pt a sustine toate acestea, de ex banii obtinuti din vanzarea masinii personale au fost virati intr-un cont, iar din acel cont s-au platit ulterior cheltuielile privind achizitionarea celui de-al doilea imobil ?
sau a rezultat o diferenta de pret , pe care administratorul pretinde ca ar fi suportat-o de ex dansul ??
va multumesc pt. raspunsuri, este greu sa demonstreze ca a contribuit la achizitie; pe de alta parte, eu in calitate de actionar am completat si semnat factura prin care autoturismul trece in proprietatea mea. De altfel 95% din facturile emise de societate sunt completate de mine. Are acest fapt vreo relevanta?

Alte discuții în legătură

Compensare dividende asociat daria_743 daria_743 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot sa compensez dividendele pe care are dreptul sa le ia asociatul,(bineinteles dupa declararea si plata impozitului) cu ... (vezi toată discuția)
Disputa bun material bogdanc bogdanc buna ziua, am o pb care nu stiu cum sa o interpretez. 2 asociati srl 50%-50% dinc are unul este si administrator au o pb, asociatul care nu este ... (vezi toată discuția)
Cum se deduce tva-ul auto? MrFB MrFB Buna ziua, Intentionez sa cumpar un autoturism second hand pentru firma mea,autovehicul ce va fi utilizat pentru deplasari in scop de job. Am gasit o firma ... (vezi toată discuția)