avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Activitate Kati_a

Activitate Kati_a

Răspuns la discuția restituire creditare societate
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Din pacate contractul a fost incheiat pe un an deci va trebui sa intocmesc un act aditional.Multumesc inca o data. Cu stima
in anul 2007 am primit cu titlu de imprumut o suma in forinti cu care eu mi-am creditat societatea si am facut o achizitie in Ungaria.De curand am reusit sa vand ceea ce am cumparat si trebuie sa restitui suma respectiva in forinti.Firma a incasat in cont forintii dar banca spune ca nu mai e valabil contractul de creditare deoarece e mai vechi de un an si nu vrea sa-mi elibereze suma respectiva decat in lei.Ce trebuie sa fac ca sa restitui in forinti suma datorata ?Refuzul tine de politica bancii sau la fel procedeaza orice banca ?
Bineinteles ca terenul ,proprietatea firmei radiate, revine asociatilor ,in procentele corespunzatoare,...... insa va trebui trecuta valoarea lui in declaratia de venituri si va trebui platit impozit pe venit.Cel mai bine e sa faceti o evaluare a terenului sau eventula sa cereti de la primaria locala pretul pe mp din zona respectiva si sa faceti calculele.Din cate am inteles dvs.aveti 70% si asociatul 30%.Asa va trebui impartita valoarea si in declaratii.
Am citit o opinie cu trecerea in patrimoniul statului ! Exclus !Cu tot respectul dar.......au trecut vremurile alea !
Discuție vanzare firma
Am o firma romaneasca proprietara unei firme din strainatate. Pot vinde firma romaneasca, in Romania ,cu toate activele din strainatate si cum se va impozita suma primita?