avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate ioana lh

Activitate ioana lh

Exista un contract de inchiriere a unui spatiu comercial, incheiat pe o perioada determinata. Locatorul, impotriva vointei locatarul, a inceput sa faca lucrari extinse de renovare, care nu au insa caracter urgent, impiedicand normala desfasurare a activitatii locatarului. Locatarul doreste sa rezilieze contractul, in care nu este inserata nici o clauza penala.
Care ar fi raspunderea financiara a locatarului daca pierde litigiul de reziliere? M/ar ajuta mult daca ati putea sa/mi indicati doctrina sau practica judiciara.
Multumesc
Răspuns la discuția Admitere Barou 2009
laurette24 a scris:

ioana lh a scris:

baroul bota e ilegal si neconstitutional. Si cedo a dat dreptate unbr in privinta asta. asa ca daca vreti sa practicati in baroul bota comiteti de fapt o infractiune, conform legii de organizare a profesiei de avocat

[ link extern ]
intra aici si vezi ce scrie!

Hotararea pe care o mentionezi tu se refera la condamnarea penala a lui Bota pt Infiintarea "baroului constitutional" E diferita de hotararea prin care se constata ca nu se incalca dreptul la libera asociere prin faptul ca trebuie sa faci parte din unbr ca sa practici meseria de avocat. Cedo a decis ca serviciile avocatilor sunt de interes public a.i. reglementarea mai stricta si unitara a profesiei se impune
baroul bota e ilegal si neconstitutional. Si cedo a dat dreptate unbr in privinta asta. asa ca daca vreti sa practicati in baroul bota comiteti de fapt o infractiune, conform legii de organizare a profesiei de avocat
pt cei din provincie

Exista o singura comisie de solutionare a contestatiilor la nivel national, pt fiecare materie. Din cauza asta dureaza si atat de mult, pt ca toate lucrarile au fost trimise din tara la Bucuresti, si sunt solutionate de o mana de oameni. Asa ca rezultatele trebuie sa se afiseze in aceeasi zi pt toata tara. Si din cate mai stiu eu, lucrarile s-au resigilat pt contestatii.
In orice caz, eu ma bucur ca dureaza asa de mult pt ca poate macar de data asta vor fi analizate cum trebuie lucrarile
eu ma duc la deschidere pe 1 oct ;)
bafta si tie in continuare
Unul dintre corectori, anume cel care a masacrat, a fost petrut ciobanu, asistentul de criminalistica. am avut 7.5 , 9 si 2 x 10 la barou, am terminat la UB cu 9,75 ( nu am avut nota < 9 in facultate) si am intrat la cariera judiciara cu 98. Si am picat la penal la barou.. nu-mi explic cum cand eu mi-am calculat nota, cu maxima strictete, la 8