avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate lucianD

Activitate lucianD

romascanu a scris:

Nu stiu ce contract o fi facut dl. @lucianD la notar si, mai ales, nu inteleg ce-o fi cautat pe acolo. Dar vorbeste despre retragere. Iar dvs. domnilor experti vorbiti despre cesiune.

V-am trimis pe mail contractul facut la notar.
Motivul pentru care am mers la notar a fost faptul ca nu am dispus de acei bani in momentul respectiv pentru a schimba actele direct si am cazut de acord sa facem mai intai un precontract cu un avans din suma si dupa 3 luni s-a finalizat acest contract. De asemenea ramaneam pe loc cu planurile de dezvoltare a activitatii si mi-a fost teama sa nu devina atat de profitabila in ochii asociatului incat sa nu vrea sa ne mai separam pe cale amiabila.

Va multumesc pentru ajutor si imi cer scuze daca m-am exprimat gresit in mesajul initial!
legalmgm a scris:

In fond, dl. @lucianD ar trebui sa cunoasca situatia reala si daca are interes, sa ne-o comunice si noua.
Cu stima,

Va multumesc pentru interventiile dvs. V-am trimis un mail pe adresa dvs cu contractul facut la notar.

De asemenea o sa-l trimit tuturor persoanelor interesate de acest lucru pentru a intelege cat mai bine situatia. Poate am gresit eu in exprimare si imi cer scuze. Nu am experienta in ceea ce priveste acesti termeni. De aceea am si apelat la dvs.
Multumesc frumos pentru mesaje.

Nu se poate considera ca am creditat societatea cu suma respectiva si am platit din banii societatii?

In legatura cu onorariul notarului , s-a emis chitanta pe societate si nu pe numele asociatului. Sau asa e normal? Sa se emita chitanta pe societate si sa plateasca el?

Impozitarea de 3200 ron cand se va face? la sfarsitul anului sau trimestru?
Respect tuturor!

Am si eu cateva intrebari. Printre cele mai importante ar fi urmatoarea:

- sunt asociat si administrator 50-50% cu inca un asociat. domeniul de activitate principal il reprezinta comertul online. am stabilit sa ne separam ca si asociati, contra unei sume de bani, iar societatea sa-mi ramana mie, impreuna cu site-urile de comert (si o masina in leasing pe societate). suma pentru despagubirea asociatului meu a fost stabilita la 20.000 lei . Am incheiat un contract la notar in vederea acestei situatii de retragere din societate prin despagubire.

intrebarea mea este: pot sa-mi deduc acesti bani pe societate? si daca da...cum se poate face? pentru ca ei sunt dati din buzunarul meu (mai exact din imprumuturi : prieteni, parinti, rude).

o alta intrebare ar fi daca asociatul care se retrage contra sumei de bani va trebui sa plateasca impozite pentru suma primita?

Multumesc anticipat!

P.S. mai am si alte intrebari dar asta e prioritara.