Va multumesc pentru lamuriri!
Practic din ce am inteles firma nu poate cere aceste bilete daca nu are fondurile necesare in banca pentru a le acoperi...in caz contrar asta reprezentand o infractiune.
Da dar prin asta practic trebuie sa dispui de toata valoarea masinii, singurul avantaj al cumpararii prin leasing este ca nu trebuie sa dai toata suma cash dar tot trebuie sa ii ai in contul firmei. Nu?
Doresc sa achizitionez o masina in leasing pe firma fratelui meu.
Deoarece dau avans 50% mi s-a spus ca nu mai este nevoie sa prezint bilantul firmei ci doar sa le dau un CUI si copie de pe buletinul administratorului firmei, pentru a verifica la Porsche Leasing daca imi accepta dosarul.
Au acceptat dar imi cer 20 de bilete la ordin avalizate si aici am cateva nelamuriri.
- Ce se intampla daca eu patesc ceva si nu pot sa mai platesc? (mi s-a spus ca abia in momentul in care sunt 2 rate neachitate si s-a emis si a 3-a se folosesc aceste bilete.)
Eu credeam ca daca patesc ceva pierd masina si avansul , dar din ce inteleg prin aceste bilete firma este buna in continuare de plata pana se acopera intreaga valoare a masinii.
- In contul firmei trebuie sa fie o suma care sa acopere aceste bilete ?
EX: masina valoreaza 22500 fara TVA. Eu dau avans 12-13 000. Acele 20 de bilete acopera restul pana la 22500 ?