avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate w0lfshad3

Activitate w0lfshad3

Răspuns la discuția licenta la windows
Multumesc mult. Mai am o intrebare :D

Dar daca ai licenta RETAIL pentru Windows XP, dar instalezi o varianta 'pirat' modificata, din aceea care mai vine in kit-ul de instalare cu tot felul de jucarele puse sa se instaleze singure odata cu windows si care e setat sa se instaleze fara ajutorul cuiva "unattended"? Licenta de XP e valabila pentru orice kit de instalare XP?
Răspuns la discuția licenta la windows
Banuiesc ca licenta de Vista nu functioneaza pentru XP, fiind cronologic vorbind, un update.
Răspuns la discuția Valabilitate diploma USH
Multumesc pentru corectare.

Din O.U.G. nr.75/2005
[ link extern ]
si apoi Legea nr. 87/2006:
Art. 40. - Toate instituÑiile si unităÑile de învăÑământ care funcÑionează legal la data intrării în
vigoare a prezentei ordonanÑe de urgenÑă îsi păstrează statutul si se supun prevederilor acestei
ordonanÑe de urgenÑă.


Privitor la ID,
Legea învatamântului nr. 84/1995
[ link extern ]
Art. 60
(1) Activitatea didactica se poate organiza in urmatoarele forme: de zi, seral, cu frecventa redusa si la distanta. Formele de invatamant seral, cu frecventa redusa si la distanta pot fi organizate de institutiile de invatamant superior care au cursuri de zi.
(2) Durata studiilor in invatamantul universitar seral si in cel cu frecventa redusa este mai mare cu un an decat cea prevazuta pentru invatamantul de zi. Durata studiilor in invatamantul universitar la distanta se reglementeaza prin hotarare a Guvernului.
(3) Diplomele si certificatele de studii eliberate de institutiile de invatamant superior, in conditiile legii, pentru aceeasi specializare sunt echivalente, indiferent de forma de invatamant absolvita.
(4) Nomenclatorul specializarilor si al grupelor de specializari se stabileste de Ministerul Educatiei Nationale impreuna cu Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, cu consultarea Consiliului National de Evaluare Academica si Acreditare, a institutiilor de invatamant superior si a altor factori interesati.
(5) Absolventii cu diploma de licenta pot urma o a doua specializare, in conditiile stabilite in Carta universitara.
(6) Absolventii cu diploma ai colegiilor universitare pot urma o a doua specializare in cadrul invatamantului universitar de scurta durata, in conditiile stabilite in Carta universitara.


Problemele de acreditare vin si de la varza de guvern care n-are nici o tangenta cu serviciul public, si de la proasta organizare tipic romaneasca. Nu conteaza cu ce ideologie vii, lucrezi cu romani, si astia au agenda lor proprie, pilele, nepotii, spagile, parangheliile, frasunelile etc. Ast fapt e la fel peste tot. Cei interesati trebuie sa alerge pe la secretariate, directori, ministere, si sa se descurce din pacate, eu si asa nu am timp. Stiu despre ce e vorba ca si eu am trecut prin absurditati. Pentru unii poate fi chiar necesar, o trezire la realitate =D>, pentru mine n-a fost decat timp pierdut.

P.S. Problema e foarte stufoasa, dar nimic din ce-am zis nu se dezice. A se observa perioada scandalului din 2009:
[ link extern ]

Se suprapune exact cu perioada inscrierilor la universitati, iulie - octombrie. In noiembrie se termina scandalul. A venit iar perioada inscrierilor? Iar e balamuc. Logic nu? E pe ciolan.
Răspuns la discuția licenta la windows
In functie de ce anume? Am inteles ca OEM (preinstalat), e pe calculator, si cand ala se duce, se duce si licenta cu el. Ma intereseaza restul posibilitatilor. Au un nume, pret, ceva cu care se pot distinge cu usurinta intre ele?
EDIT: desi am citit legea superficial, garantez ca de obicei exista cale de iesire. Ar fi bine sa cititi contractul cu smecherii inainte sa semnati, in orice caz, dupa ce identificati calea de iesire, puteti sa intrati in contract, lasandu-i sa se bucure de desteptaciunea lor pana aveti chef sa incetati contractul. In general lumea isi ia pe termen lung, dar pot aparea probleme diverse, asa ca argumentul ca va dau piese in custodie gratuit este la fel de gratuit si lipsit de valoare morala sau materiala.

Uitati-va dupa o clauza care zice ca dupa 15 zile de neplata, prestatorul are dreptul sa rezilieze contractul. Dupa aceea nu va mai intereseaza, fiindca nu mai are dreptul sa va ceara nici un ban, fiindca a avut acest drept de reziliere, de care s-ar fi putut folosi.
Oricum e o magarie cu care incearca sa pacaleasca clientii, faptul ca va cer bani dupa ce considerati ca nu va mai trebuie serviciul lor, si de aceea va baga in contracte lungi, fiindca sunt magari.
Dar fiindca smecherii sunt prosti, spre exemplu ei cica pacalesc lumea cu faza ca zic ca dau internet de 50 sau 100 the mega, si nu dezvaluie in ruptul capului cat e banda in afara. Dvs in acest caz puteti face contract, si cand aveti chef sa reziliati ziceti ca au promis intre 50 si 100 de mega si n-aveti decat maxim 20 (dar foarte probabil mai putin de 10 mega chiar). Nu si-au respectat obligatiile contractuale, deci e nul. Daca aveti umor, puteti sa-i si turnati la protectia consumatorului, fiindca aveti dreptul, desi din experienta e pierdere de vreme cu bugetarii fiindca-s incompetenti. Cand am avut eu un dosar impotriva UPC, inspectorul de la protectie cica maine intra in sala de operatie si nu ne mai putem vedea. Chiar de-ar fi fost adevarat, sunt loctiitori. Cata mitocanie... am lasat-o asa atunci.

Asa ca nu va mai agitati atata de la legea astora de-au dat spaga la partidul la putere si puneti-va creierul la contributie. Nu uitati ca magistratii sunt bugetari si le-au taiat 25%, s-ar putea sa nu mai lucreze in slujba lor si sa aplice dreptatea.

E pe user, pe calculator, pe firma, pe ce?
Răspuns la discuția Valabilitate diploma USH
EDIT2:
Legea 188/1993 - Art. 23.
(3) Diplomele de de licenta sau, dupa caz, de absolvire pentru cei care promoveaza
examenele in conditiile prevazute la alin (1) se elibereaza de institutia organizatoare.
In aceste diplome se specifica in mod obligatoriu institutia care a asigurat
scolarizarea. Diplomele sunt recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale

Repet, daca diploma este recunoscuta de Ministerul Educatiei Nationale, atunci facultatea urmata este acreditata.
A se citi si restul legii in preajma acestui articol, spre a se observa criteriile acreditarii. Profesorii de la USH sunt practic majoritatea absolventi ai universitatilor bucurestene, in cazul meu spre exemplu, politehnica, cu rectorul ei cu tot in varf :)) Adica se isi da de gol singura Universitatea, zicand despre cadrele didactice de la Spiru Haret ca sunt incompetente sau mai stiu eu cum. Pai cine i-a scos :)) :)) :))

EDIT: lista institutiilor de invatamant acreditate:
[ link extern ]

In pofida legii:
[ link extern ]
Diplomele absolventilor formei de invatamant la ID mai devreme si inclusiv 2008, adica ciclurile de 4 ani care s-au terminat in 2008, sunt acreditate, daca si facultatile erau.
Adica: [ link extern ]
Iar asta e o tampenie:
[ link extern ]
USH nu a fost acreditata in 2009:))

Pai daca ministrul educatiei iti semneaza diploma, asta nu inseamna ca recunoaste acreditarea? Sau si minstrul traieste in ilegalitate? Mai sunt si cursurile alea cu miile de toate felurile, recunoscute de ministerul educatiei, dar care sunt organizate prin licitatii masluite, pile, spaga etc. Acelea nu sunt controlate macar de forma din auzite, si nu stiu barem daca le semneaza ministrul in persoana, fiindca sunt prea multe.

Legile sunt 88/1993 si 144/1999, dar daca te iei dupa ce scrie acolo nu avem invatamant acreditat, fiindca presupusele controale academice cincinale se intampla ca-n romanica.

Bate si la ochi ca taman specializarile fara 'batai de cap' au probleme cu acreditarile, fiindca acelea sunt cele mai des cautate. Marketing, psihologie, nu le mai stiu pe restul. Cel putin la astea am auzit eu cel mai des ca se duce lumea.

Bate la ochi iarasi faptul ca se iau de Spiru Haret doar in preajma inscrierilor la facultati, adica vara, altfel nu mai auzi nimic. Au facut-o si vara asta, si vara trecuta si acum doua veri, si vara asta nu s-a terminat inca.

PS Am fost eu la IDurile Universitatilor Transilvania si AICuza, si cunosc lume de acolo, iar nivelul lor sunt net inferior USH, tocmai fiindca USH este orientata pe ID, si o forma moderna de invatamant. In lumea intreaga se practica aceasta forma de invatamant, unde distantele sau posibilitatile materiale sunt reduse. USA, Australia, Canada etc. Numai ca la noi guvernantii sunt o mafie, sau mai multe.

Răspuns la discuția Valabilitate diploma USH
Problema cu psihologia e ca facultatea in sine are probleme de acreditare de la minister (de parca cele de la 'stat' sunt mai breze - de fapt doar mai scumpe), fiindca incurca afacerile universitatilor de stat (care sunt autonome de fapt). Daca pe diploma dvs de licenta scrie ministerul invatamantului, si este contrasemnata de la minister, sunteti acreditat. Dati-i in judecata. In orasul unde locuiesc s-a facut abuz la spusele cucuvelei de rector al politehnicii, cu afacerile lor de universitati de stat, fiind dati afara haretistii din sala de examen, si a pierdut statul in instanta cand au fost dati in judecata, si s-a si constatat ca multi erau mai competenti oricum decat cei de la facultatile de stat, fiindca majoritatea provin din medii sarace, si au muncit in consecinta. Din grupa mea de informatica unul e angajat la AJOFM, altul la un liceu economic ca profesor de informatica, una sau doua doamne ca profesoara de informatica sau matematica pe nu stiu unde, alta doamna la birotica la ministerul educatiei.
Răspuns la discuția 3 ani de facultate - SSD sau S???
Imi amintesc ca ei au echivalat studiile noastre superioare cu 'bachelor', si au scazut durata la 3 ani. Dupa aia vine master si apoi doctorat. Studiile superioare nu mai sunt ce erau odata. Adica daca erau proaste acum prostia s-a institutionalizat :))

Pe scurt sunt studii superioare:
www.avocatnet.ro/content/for...
30 de zile zicea si doctorita de aici, asa c-am rezolvat-o si pe asta.
O litera de lege tot n-am.