EDIT2:
Legea 188/1993 - Art. 23.
(3) Diplomele de de licenta sau, dupa caz, de absolvire pentru cei care promoveaza
examenele in conditiile prevazute la alin (1) se elibereaza de institutia organizatoare.
In aceste diplome se specifica in mod obligatoriu institutia care a asigurat
scolarizarea. Diplomele sunt recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale
Repet, daca diploma este recunoscuta de Ministerul Educatiei Nationale, atunci facultatea urmata este acreditata.
A se citi si restul legii in preajma acestui articol, spre a se observa criteriile acreditarii. Profesorii de la USH sunt practic majoritatea absolventi ai universitatilor bucurestene, in cazul meu spre exemplu, politehnica, cu rectorul ei cu tot in varf :)) Adica se isi da de gol singura Universitatea, zicand despre cadrele didactice de la Spiru Haret ca sunt incompetente sau mai stiu eu cum. Pai cine i-a scos :)) :)) :))
EDIT: lista institutiilor de invatamant acreditate:
[ link extern ]
In pofida legii:
[ link extern ]
Diplomele absolventilor formei de invatamant la ID mai devreme si inclusiv 2008, adica ciclurile de 4 ani care s-au terminat in 2008, sunt acreditate, daca si facultatile erau.
Adica:
[ link extern ]
Iar asta e o tampenie:
[ link extern ]
USH nu a fost acreditata in 2009:))
Pai daca ministrul educatiei iti semneaza diploma, asta nu inseamna ca recunoaste acreditarea? Sau si minstrul traieste in ilegalitate? Mai sunt si cursurile alea cu miile de toate felurile, recunoscute de ministerul educatiei, dar care sunt organizate prin licitatii masluite, pile, spaga etc. Acelea nu sunt controlate macar de forma din auzite, si nu stiu barem daca le semneaza ministrul in persoana, fiindca sunt prea multe.
Legile sunt 88/1993 si 144/1999, dar daca te iei dupa ce scrie acolo nu avem invatamant acreditat, fiindca presupusele controale academice cincinale se intampla ca-n romanica.
Bate si la ochi ca taman specializarile fara 'batai de cap' au probleme cu acreditarile, fiindca acelea sunt cele mai des cautate. Marketing, psihologie, nu le mai stiu pe restul. Cel putin la astea am auzit eu cel mai des ca se duce lumea.
Bate la ochi iarasi faptul ca se iau de Spiru Haret doar in preajma inscrierilor la facultati, adica vara, altfel nu mai auzi nimic. Au facut-o si vara asta, si vara trecuta si acum doua veri, si vara asta nu s-a terminat inca.
PS Am fost eu la IDurile Universitatilor Transilvania si AICuza, si cunosc lume de acolo, iar nivelul lor sunt net inferior USH, tocmai fiindca USH este orientata pe ID, si o forma moderna de invatamant. In lumea intreaga se practica aceasta forma de invatamant, unde distantele sau posibilitatile materiale sunt reduse. USA, Australia, Canada etc. Numai ca la noi guvernantii sunt o mafie, sau mai multe.