avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate padual

Activitate padual

Mi-a venit citatia acasa.
Marti la 8.30 la judecatoria Constanta...sunt foarte curios cum o sa fie!

Puteti sa imi spuneti cum se desfasoara pe scurt primul termen? O sa mi se dea voie/ ceara sa vorbesc? Din cate am mai auzit politia nu se prezinta si solocita judecare in lipsa...?
Stie cineva cum are loc aceasta prima infatisare?
Va multumesc mult pentru ca doriti sa ma ajutati.
In legatura cu plangerea mea am scris acolo: "Declar că nu am depăşit viteza legală, iar acuzaţia agentului de poliţie este nefondată."
Consider sfaturile dvs foarte utile. Experienta mea in relatia cu justitia este 0, acesta fiind si unul din motivele pentru care am depus plangere.

Din tot ce mi-ati spus pana acuma inteleg ca politia va depune la dosar poza...dar nu proba video. Se poate distinge din poza daca a fost sau nu o 'veioza' cum se spune? Si daca da, acest lucru imi da castig de cauza?

Inca un aspect. Iata articolul 181:
Art. 181. – (1) În situaţia în care fapta a fost constatată cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, poliţistul rutier încheie un proces verbal de constatare a contravenţiei potrivit modelului prevăzut în anexa nr.1D, după prelucrarea înregistrărilor şi stabilirea identităţii conducătorului de vehicul.

(2) Datele de identificare a contravenientului care se consemnează în procesul-verbal de constatare a contravenţiei sunt cele comunicate, în scris, sub semnătura proprietarului sau deţinătorului legal al vehiculului.

In ce masura nerespectarea acestui articol conduce la anularea procesului verbal in instanta. Din moment ce este reglemntat in mod special acest mod de depistare a contraventiilor daca agentii de politie nu respecta normele de aplicare a legii acest lucru nu duce la anularea procesului verbal de constatare a contraventiei?(va reamintesc ca PV este model anexa 1A nu 1D cum este prevazut iar acolo scrie clar ca se intocmeste 'DUPA PRELUCRAREA INREGISTRARII', prelucrare care nu a avut loc)

Numai bine si multumesc inca odata pentru ajutor!
Am fost ieri si am depus plangerea la judecatoria CT. Am platit la primarie taxa de 1 leu pentru eliberarea certificatului de rol. Mi s-a eliberat acest certificat pe care l-am prezentat impreuna cu dovada de retinere si buletinul la politie si mi s-a restituit permisul. Am semnat o foaie in care se scrie ca mi s-a dat permisul inapoi si ca ma angajez sa il predau de buna voie in termen de 15 zile de la pronuntarea sentintei, altfel suspendarea se prelungeste cu 30 de zile.

Mai am 2 intrebari:
In certificatul de rol scria ca termenul de judecata este 10.11.2009, asta inseamna ca pe 10 noiembrie trebuie sa fiu la judecatorie?
Cum se desfasoara un proces de felul acesta? Nu am nici cea mai vaga idee...ma mai intreaba cineva ceva? Mai trebuie sa fac vreo hartie?

Va multumesc. Va voi tine la curent cu desfasurarea evenimentelor, pentru ca sunt convins ca poate folosi si altora!
Sunt pornit sa fac contestatie pentru ca am ajuns la concluzia ca Dl politist vroia spaga...evenimentele au fost un pic mai complexe in sensul ca si-a batut joc de mine si au plecat cu masina de politie, permisul si fara sa-mi dea dovada cat m-am dus pana la masina mea sa dau un telefon. D-asta am si depus plangere.
Acum, spuneti ca nu prea am sanse, dar eu contest cam tot ce scrie in procesul verbal, si suntem 1-1...eu cu politistul, fara nici un martor, iar singur proba care ar putea exista este inregistrarea radar. Urasc justitia din Romania, insa si mai mult urasc politistii spagari! Am circulat cu detectorul in bord in noaptea aceea si nu a tipat decat 2 secunde detectorul. Sunt 99% sigur ca nu au o inregistrare video valida, si sunt pornit sa depun plangere. Ce am de pierdut? 2-3 drumuri la judecatorie?

Nu conteaza pentru judecator ca politistul nu a folosit modelul de proces verbal care trebuie?(cel din anexa 1A inloc de 1D)

Poate sa imi spuna cineva daca e redactata bine, si ce alta cerere mai trebuie sa fac pentru a putea sa imi obtin permisul inapoi pe durata procesului?
Buna ziua,
Pe scurt: oprit pentru radar, am prezentat documentele, am cerut sa vad inregistrarea - am fost refuzat. Am refuzat sa semnez PV. Agentul m-a vazut mai tanar si a zis ca nu imi da dovada de retinere a permisului daca nu semnez. Era 2 noaptea si nu am semnat. PV este semnat doar de ag.constatator care a consemnat la 'martor asistent': nu a fost identificat nici un martor.

Vreau sa depun urmatoarea contestatie, si va solicit sfaturi referitoare la redactarea ei. Nu am mai avut contacte pana acum cu mediul juridic.

-------
Subsemnatul, P. A. , domiciliat în ..., str...., Bl...., sc. A, ap. 15, jud. Constanta, fiul lui Florin şi Elena-Sanda, născut la ... în ..., posesor al CI seria KT, nr..., eliberat de Poliţia ... la data de 31.05.2001, contest prin prezenta procesul-verbal seria CC nr. 3644635 din data de 12.09.2009 întocmit de agent CRALEV CRISTIAN.

În fapt.
În timp ce conduceam autoturismul marca Ford cu nr. de înmatriculare .... în localitatea Eforie Sud, am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie care mi-a comunicat că am depăşit viteza legală prin localitate având 109 km/h. Am solicitat prezentarea probei video, solicitare care mi-a fost respinsa. Din acest motiv am refuzat semnarea procesului verbal. Mentionez ca agentul care a intocmit procesul verbal nu a fost cel care opera aparatul radar, si nu a vizualizat proba video inaintea intocmirii procesului verbal.
Am solicitat eliberarea dovezii de retinere a permisului de conducere. Si aceasta solicitare a fost respinsa, agentul conditionand eliberarea dovezii de semnarea procesului verbal, motiv pentru care am depus la Serviciul Politiei Rutiere Constanta plangerea NR.64922 din 12.09.2009, impotriva Agentului CRALEV CRISTIAN.
Declar că nu am depăşit viteza legală, iar acuzaţia agentului de poliţie este nefondată.


În drept.
Solicit anularea procesului verbal deoarece acesta este intocmit fara respectarea prevederilor Ordonantei nr 2/1991 privind regimul contraventiilor cu modificarile si adaugirile ulterioare, si articolului 180 alineat 2 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 prin aceea ca procesul verbal nu a fost semnat de nici un martor, a prevederilor articolului 181 alineat 1, al OUG 195/2002, prin aceea ca agentul care a intocmit procesul verbal nu vizualizat proba video inaintea intocmirii procesului verbal de constatare a contraventiei, iar procesul verbal intocmit nu respecta modelul prevazut in anexa nr.1D.
De asemenea, solicit prezentarea probelor (fotografie, înregistrări, etc), precum şi a următoarelor documente prevăzute de Normele metrologice legale pentru funcţionarea cinemometrelor (radarelor) publicate în Monitorul Oficial nr. 1102bis din 07.12.2005: certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate şi autorizaţia de operator radar pentru agentul CRALEV CRISTIAN.
Fac mentiunea ca sunt posesor al categoriei B din anul 2005 si nu am mai avut dreptul de a conduce suspendat.
Anexez la prezenta copii după procesul-verbal, CI şi Dovada retinerii permisului de conducere.
Pe langa anularea procesului verbal solicit restituirea permisului de conducere.
-----


Ce sanse de castig am?