Fata actualului sot beneficiaza de pensie de urmas dupa mama decedata. As dori sa stiu daca se casatoreste mai poate beneficia de pensie, urmand in continuare studiile. Multumesc anticipat!
Parintii mei sunt divortati, tatal imi plateste pensie alimentara 25% prin hotarare judecatorasca iar acum urmeaza sa aiba un copil cu actuala sotie. Asi dori sa stiu daca pensia alimentara ar avea de suferit din aceasta pricina si in urma carei actiuni a tatalui?
Al doilea lucru asi dori sa stiu de ce nu mi se aproba ca pensia sa imi fie trimisa intr-un card deschis pe numele meu?
In acest sens am trimis la unitatea militara unde activeaza tatal meu cu serviciul si am primit un raspuns ca sa ma adresez instantei citez din raspuns " lamuriri cu privire la intelesul si aplicarea dispozitivului hotaririi, pentru a se confirma daca virarea sumei reprezentand pensiei de intretinere intr-un cont bancar poate sa subtituie plata, respectiv sumei, prin mandat postal, la domiciliul/ resedinta prevazut/a in ordonanata de poprire sau indicat/a de creditor.
Unitatea noastra in calitate de tert poprit, isi indeplineste obligatiile legale, privind retinerea si virarea pensiei de intretinere respectand intocmai prevederile odonantei de poprire si ale art. 456 alin (1), lit. b) din Codul de procedura civila."
Am inaintat catre tribunalul Ploiesti o petitie in acest sens si nu am primit nici un raspuns.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in acest sens?
Multumesc anticipat!