avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Parintii mei sunt divortati, tatal imi plateste pensie alimentara 25% prin hotarare judecatorasca iar acum urmeaza sa aiba un copil cu actuala sotie. Asi dori sa stiu daca pensia alimentara ar avea de suferit din aceasta pricina si in urma carei actiuni a tatalui?
Al doilea lucru asi dori sa stiu de ce nu mi se aproba ca pensia sa imi fie trimisa intr-un card deschis pe numele meu?
In acest sens am trimis la unitatea militara unde activeaza tatal meu cu serviciul si am primit un raspuns ca sa ma adresez instantei citez din raspuns " lamuriri cu privire la intelesul si aplicarea dispozitivului hotaririi, pentru a se confirma daca virarea sumei reprezentand pensiei de intretinere intr-un cont bancar poate sa subtituie plata, respectiv sumei, prin mandat postal, la domiciliul/ resedinta prevazut/a in ordonanata de poprire sau indicat/a de creditor.
Unitatea noastra in calitate de tert poprit, isi indeplineste obligatiile legale, privind retinerea si virarea pensiei de intretinere respectand intocmai prevederile odonantei de poprire si ale art. 456 alin (1), lit. b) din Codul de procedura civila."
Am inaintat catre tribunalul Ploiesti o petitie in acest sens si nu am primit nici un raspuns.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in acest sens?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 18:23, 6 Februarie 2010
Tatal dvs., probabil, va face la Judecatoria competenta, o cerere de micsorare obligatie de intretinere deoarece va avea in intretinere inca un copil.
Conform C.fam. art.94, cuantumul va fi de 1/3 din castigul sau din munca, deci suma pe care o primiti lunar cu titlu de "pensie alimentara", se va micsora.
In situatia prezentata de dvs., procedura prevede formularea unei cereri in acest sens, nu a unei petitii.
Mergeti personal la Judecatorie si verificati ce s-a intamplat.
Burlacu Ana-Maria Cristina a scris:
Al doilea lucru asi dori sa stiu de ce nu mi se aproba ca pensia sa imi fie trimisa intr-un card deschis pe numele meu?

Titularul pensiei alimentare este tutorele adica parintele caruia i'a fost incredintat minorul spre crestere si educatie, in cazul tau, mama , tu fiind doar beneficiara.
De aceea nu incasezi tu personal banii, nici macar printr'un card:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu pensie alimentara aurasbac aurasbac In urma divortului din 2010 s-a stabilit o pensie alimentara pentru intretinere minor de 200 ron pe care nu am primit-o pana acum. mi-aduc aminte ca inaintea ... (vezi toată discuția)
Punere in executie a unei hotarari oxana66 oxana66 Prietena mea a facut cerere de majorare pensie alimentara pentru copilul minor de 7 ani. Cererea a fost admisa si s-a stabilit o pensie majorata de la data ... (vezi toată discuția)
Este legal?! adabia adabia Instituita unde lucreza fostul sot refuza sa-mi trimita pensia de intretinere la noua adresa de domiciliu. Le-am expediat o cerere in acest sens insotita de ... (vezi toată discuția)