avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poprire salariu pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poprire salariu pensie alimentara

In urma divortului din 2010 s-a stabilit o pensie alimentara pentru intretinere minor de 200 ron pe care nu am primit-o pana acum. mi-aduc aminte ca inaintea pronuntarii hotararii de divort, am fost intrebata de catre instanta cum doresc sa mi se plateasca pensia alimentara si am solicitat virarea directa din salariul fostului sot a pensiei alimentare intr-un cont, iar judecatoare a pronuntat acest termen de "poprire de salariu" si a incunviintat. dar apoi nu s-a mai intamplat nimic. ce as putea face acum pentru a primi pensia alimentara inafara de a depune plangere penala? cum pot afla daca instanta a trimis sau nu adresa de infiintare a popririi asupra salariului la unitatea la care lucreaza? banuiesc ca daca aceasta exista pot trimite o adresa cu datele contului si eventual hotararea judecatoreasca. va rog indrumati-ma cum sa procedez. fostul sot ma tot duce cu vorba dar nu mi-a dat nici un ban vre-o data iar la politie as vrea sa ajung in ultimul rand (e totusi tatal copilului). multumesc!
Cel mai recent răspuns: aurasbac , utilizator 15:49, 6 Martie 2012
trebuie sa faceti o cerere in care sa trimiteti datele contului dvs , ca pensia sa vi se vireze in acest cont.
Depuneti cerere de executare silita la un executor judecatoresc.
Teoretic ar fi trebuit sa ii comunicati un cont in care sa va vireze banii .... Procedati la instituirea masurii de executare silita prin poprire salariala prin intermediul unui executor judecatoresc.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Executorii judecatoresti se afla pe langa judecatoria unde s-a judecat cauza?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
aurasbac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul sot nu vrea sa-si deschida cont pentru a se vira pensie minor in intretinere valentinaman valentinaman Buna seara, am o situatie foarte neplacuta si as vrea sa ma ajute cineva cu o solutie. Eu platesc pensie alimentara si am si doua popriri, pana acum ... (vezi toată discuția)
Poprire salar fostul sot pensie alimentara dana_1975 dana_1975 Se poate pune poprire pe salarul fostului sot ptc ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu? Am luat legatura cu un executor judecatoresc si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere noul cod civil coldmountain coldmountain Buna ziua, doresc sa aflu care este procedura prin care trebuie sa pun in aplicare hotararea de divort prin care fostul sot a fost obligat la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)