avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere Noul Cod Civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere Noul Cod Civil

Buna ziua,
doresc sa aflu care este procedura prin care trebuie sa pun in aplicare hotararea de divort prin care fostul sot a fost obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 1/4 pt.minorul ramas in grija mea? Trebuie sa depun hotararea personal la locul de munca al fostului sot sau o comunica instanta?
Va multumesc !
Poate ca tatal va efectua de buna voie plata, intr-un cont pe care i-l comunicati dvs.? In caz contrar, contactati un executor judecatoresc care sa puna in aplicare hotararea instantei. In cazul in care sunt trei luni in care el nu a efectuat plata pensiei, puteti depune plangere la politie pentru abandon de familie.
Plangerea penala nu il poate obliga pe tata sa achite pensia de intretinere datorata minorului ci doar il va speria.
Cel mai bine este sa legalizati hotararea de divort prin care fostul sot a fost obligat la plata pensiei, dupa care apelati la un executor judecatoresc pentru punerea in executare silita a debitorului. Acestuia ii veti depune hotararea in original legalizata, precum si cererea de executare silita in care veti mentiona angajatorul actual al debitorului si eventual adresa acestuia, precum si un cont bancar in care sa vi se vireze pensia lunar de catre angajator, prin poprire. ;)
Poate incearca intai amiabil...
comunicati-i hot judecatoreasca fostului sot , precum si un nr de cont in care sa vi se vireze pensia alimentara pt minor. in cazul in care tatal minorului nu-si indeplineste obligatia de plata, apelati la un executor judecatoresc in vederea instituirii popririi pe salariu ..
Va multumesc pt.ajutor. Cu fostul sot ma inteleg, nu se pune problema sa nu plateasca pensia alimentara, insa vreau sa fiu sigura ca achita 1/4 din venituri si nu alta suma, asadar as prefera sa imi fie virati banii direct de la locul de munca. De ce sa apelez la executor daca ma pot duce eu cu hotararea de divort la locul sau de munca? Este obligatoriu prin executor?

Alte discuții în legătură

Poprire salariu pensie alimentara aurasbac aurasbac In urma divortului din 2010 s-a stabilit o pensie alimentara pentru intretinere minor de 200 ron pe care nu am primit-o pana acum. mi-aduc aminte ca inaintea ... (vezi toată discuția)
Probleme plata pensie de intretinere, refuz retinere si virare de catre angajator ContSters36960 ContSters36960 Buna seara, am divortat prin acord, am un copil minor care a ramas in intretinerea mea, custodia este comuna iar instanta a hotarat ca tatal minorului sa ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)