Prietena mea a facut cerere de majorare pensie alimentara pentru copilul minor de 7 ani. Cererea a fost admisa si s-a stabilit o pensie majorata de la data depunerii cererii adica 1 august, dar ea primeste si in prezent tot pensia nemajorata de la societatea unde lucreaza sotul. Ce este de facut?
Multumesc!
Cu siguranta instanta nu a trimis poprirea in baza noii hotarari desi era obligata.Sfatul meu este sa formuleze o cerere adresta instantei de judecata pe nr. respectiv de dosar cerere prin care sa solicitati comunicarea popririi la societatea respectiva.Cand spun asta am in vedere ca la dosar trebuie sa existe datele neceasare -sediu si denumire, tocmai ca instanta sa poata comunica ordonanta de poprire.Totodata sa legalizeze hotararea instantei si sa o depuna insotita de o cerere la firma respectiva., cerere prin care sa solicite poprirea veniturilor paratului avand in vedere hotararea pronuntata.
Cine trebuia sa faca comunicarea popririi la societate judecatoria s-au tribunalul , deoarece dosarul s-a plimbat si pe la tribunal deoarece paratul a facut recurs.
Prima instanta respectiv judecatoria trebuia sa trimita ordonanata de poprire, nefiind relevant daca s-a exercitat calea recursului sau nu, pentru ca in materia pensiei de intretinere hotararea este definitiva.