Am dat in judecata pe tatal filului meu pentru majorare pensie alimentara in luna aprilie anul curent. Solutionarea dosarului s-a pronuntat pe 1.06.09 cu 15 zile pentru recurs.Eu am citit solutionarea pe net. Pana in prezent nu am primit nici o decizie scrisa acasa?Cam cat dureaza?Eu am deschis proces pentru majorare pensie care acum 13 ani era de 5 ron.Dar ca sa il dau in judecata ca nu a platit nimic de 13 ani cum procedez?
datoria tatalui, se prescrie in 3 ani.
deci, daca il dati in judecata pt. actiune in pretentii, el va va plati pensia pe ultimii 3 ani...cei 5 ron x 12 luni pe fiecare din ultimii 3 ani.
hotararea de majorare, o puteti ridica dvs. singurica de la grefier, asa procedez eu.
nu va puneti sperante sa o primiti acasa, deoarece in unele judete min. justitiei nu mai are bani pt. a trimite hotararile prin posta.
Va multumesc pentru raspuns! Daca ridic eu decizia e ok, dar banii in cat timp ar trebui sa ajunga? In Decizie scrie ca trebuie sa plateasca de la data introducerii dosarului care a fost in aprilie.Decizia a fost data pe 1.06.09,pensia vine acasa la adresa dar in cat timp de la pronuntare?
Faptul ca si dumneavoastra , timp de 13 ani , n-ati intreprins vreun demers in vederea dobandirii acestei pensii il avantajeaza pe fostul sot , care poate invoca prescriptia extinctiva, dumneavoastra , putand obtine totusi , cuantumul pensiei pe ultimii trei ani .
Iar cea majorata e datorata de la data introducerii cererii de chemare in judecata.
Am inteles! Dar totusi vreau sa stiu pentru majorare de pensie in acest dosar solutionarea a fost pe 01.06.09, dar pana in prezent eu nu am primit nici un ban prin posta, vreau sa stiu cat timp astept sa primesc banii, iar daca nu primesc nimic ce trebuie sa fac?Depun plangere? Unde cum?
Daca in termen de 2 luni , constati , intai , ca sotul , cu rea credinta nu si-a indeplinit obligatia , sesizati Parchetul / Politia cu o plangere penala prealabila avand ca obiect savarsirea infractiunii de abandon de familie.