avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Termen de la pronuntare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Termen de la pronuntare

Buna ziua,

Am dat in judecata pe tatal filului meu pentru majorare pensie alimentara in luna aprilie anul curent. Solutionarea dosarului s-a pronuntat pe 1.06.09 cu 15 zile pentru recurs.Eu am citit solutionarea pe net. Pana in prezent nu am primit nici o decizie scrisa acasa?Cam cat dureaza?Eu am deschis proces pentru majorare pensie care acum 13 ani era de 5 ron.Dar ca sa il dau in judecata ca nu a platit nimic de 13 ani cum procedez?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 9 August 2009
Hotarirea judecatoreasca se transmite si la locul de munca al fostului sot . Serviciul aministrare personal de acolo va va trimite banii cuveniti la adresa pe care ati specificat-o dumneavoastra.
Poesia74 a scris:

Buna seara,

Am primit in final hotararea judecatoreasca de majorare a pensiei alimentare.Spuneti daca trebuie sa mai fac ceva?Sa merg la tribunal, la judecatorie, la serviciu la fostul sot?Mentionez ca am primit decizia pe 07.08.09, dar sentinta a fost pronuntata pe 01.06.09, iar dosarul l-am depus pe 02.04.09 Din decizie reiese ca paratul nu s-a prezentat la nici una din cele 2 infatisarii, eu am solicitat de la inceput acest lucru.Dar autoritatea tutelara a obtinut adeverinta salariat.Ce fac acum? Astept cat timp? Mai am de facut alt demers. Cat astept sa plateasca? Se spune ca trebuie sa plateasca de la data introducerii dosarului. Cum se procedeaza?Cat astept acum din momentul sosirii deciziei definitive?Evident ca de recurs nici nu poate fi vorba a trecut de mult cele 15 zile ...Va rog spuneti-mi cum procedez? Cei de la serviciul lui vor trimite banii sau merg eu acolo? Vor da si banii din urma adica din aprilie pana in prezent?Cum procedez daca nu va plati, unde apelez si cat astept sa treaca de la data primirii deciziei?

Va multumesc!
Legalizati copia si daca nu a fost atacata cu apel atunci, cu siguranta isi produce efectele! Fiind executorie de drept aceasta isi produce efectele din momentul cand ati formulat acea cerere, adica 2.04.2009!
Din momentul comunicari hotararii, partile au la dispozitie 15 zile pentru a formula recurs.
Dumneavoastra ati solicitat la instanta ca angajatorul sa faca poprire pe suma stabilita ca si pensie de intretinere pe care sa v-o vireze intr-un cont?
Daca nu ati solicitat si instanta nu s-a pronuntat in acest sens, nu puteti obliga angajatorul sa va plateasca direct dumneavoastra.
De acord.Neplata pensiei 2 luni consecutiv,inseamna infractiune (abandon de familie).Dupa aceste doua luni ,adresati-va cu plangere penala impotriva fostului sot ,la care atasati copie dupa sentinta majorarii pensiei.De asemenea,adresati-va si executorului judecatoresc competent,pentru executare silita,doar dupa ce investiti sentinta cu formula executorie.In ceea ce priceste cei 13 ani,s-a stins dreptul dvs.de a mai actiona in acest sens.Probabil,asa cum au aratat si colegii,se mai poate face ceva cu ultimii trei ani.
Poesia74 a scris:

Buna seara,

Am primit in final hotararea judecatoreasca de majorare a pensiei alimentare.Spuneti daca trebuie sa mai fac ceva?Sa merg la tribunal, la judecatorie, la serviciu la fostul sot?Mentionez ca am primit decizia pe 07.08.09, dar sentinta a fost pronuntata pe 01.06.09, iar dosarul l-am depus pe 02.04.09 Din decizie reiese ca paratul nu s-a prezentat la nici una din cele 2 infatisarii, eu am solicitat de la inceput acest lucru.Dar autoritatea tutelara a obtinut adeverinta salariat.Ce fac acum? Astept cat timp? Mai am de facut alt demers. Cat astept sa plateasca? Se spune ca trebuie sa plateasca de la data introducerii dosarului. Cum se procedeaza?Cat astept acum din momentul sosirii deciziei definitive?Evident ca de recurs nici nu poate fi vorba a trecut de mult cele 15 zile ...Va rog spuneti-mi cum procedez? Cei de la serviciul lui vor trimite banii sau merg eu acolo? Vor da si banii din urma adica din aprilie pana in prezent?Cum procedez daca nu va plati, unde apelez si cat astept sa treaca de la data primirii deciziei?

Va multumesc!

1. Mergeti la arhiva instantei si solicitati eliberarea unei copii legalizate de pe aceasta hotarare cu mentiunea ca este irevocabila.
2. Dupa ce obtineti aceasta copie legalizata mergeti la un executor judecatoresc si solicitatii sa puna in executare aceasta hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Alexandra1970 Alexandra1970 Buna ziua Stimate Doamne si Domni, Indraznesc sa va cer parerea intr-o problema pe care nu stiu cum sa o gestionez mai departe. Eu am 19 ani si sunt inca ... (vezi toată discuția)
Neplatirea pensiei de intretinere netie netie Subiect: neplatirea pensiei de intretinere-art 305, lit c, cod penal In urma divortului si procesului de custodie,minorul mi-a fost incredintat spre ... (vezi toată discuția)