m_ella2005 a scris:
Dupa pronuntare, hotararea trebuie motivata de catre judecator apoi redactata si comunicata, termenul e de 30 de zile. Data fiind aglomeratia din instante... dureaza. Pentru ca banii sa fie opriti direct de la locul de munca al tatalui copilului depuneti o cerere la judecatorie prin care solicitati infiintarea popririi pe salariu, societatea devenind astfel tert poprit (ar fi trebuit sa solicitati asta in cererea de majorare). Cei de la locul de munca nu sunt obligati sa opreasca banii si sa vi-i vireze fara aceasta poprire. Daca va veti duce personal la locul de munca al tatalui cu hotararea ce o veti primi, nu veti rezolva nimic in lipsa popririi instantei deoarece hotararea nu este opozabila societatii angajatoare ci tatalui copilului.
Art.. 453 si urm.din C.pr.civ. spune ca infiintarea popririi se dispune de instanta din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.
Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata.
In adresa de poprire se va pune in vedere celei de-a treia persoane (tert poprit), interdictia de a plati debitorului sumele de bani.
In termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este
obligat:
a) sa consemneze suma de bani;
b) sa plateasca direct creditorului suma retinuta si cuvenita acestuia.
La cererea creditorului suma ii va fi trimisa la domiciliul indicat sau, daca este cazul, la resedinta indicata, cheltuielile de trimitere fiind in sarcina debitorului.
Daca tertul poprit nu-si mai indeplineste obligatiile ce-i revin pentru efectuarea popririi, inclusiv in cazul in care, in loc sa consemneze suma urmaribila a liberat-o debitorului poprit, creditorul, debitorul sau organul de executare, in termen de 3 luni de la data cand tertul poprit trebuia sa consemneze sau sa plateasca suma urmaribila, poate sesiza instanta de executare, in vederea validarii popririi (art. 460 C.pr.civ.).