avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Termen de la pronuntare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Termen de la pronuntare

Buna ziua,

Am dat in judecata pe tatal filului meu pentru majorare pensie alimentara in luna aprilie anul curent. Solutionarea dosarului s-a pronuntat pe 1.06.09 cu 15 zile pentru recurs.Eu am citit solutionarea pe net. Pana in prezent nu am primit nici o decizie scrisa acasa?Cam cat dureaza?Eu am deschis proces pentru majorare pensie care acum 13 ani era de 5 ron.Dar ca sa il dau in judecata ca nu a platit nimic de 13 ani cum procedez?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 9 August 2009
tudorioan a scris:

care ar fi temeiul retinerii din veniturile realizate de catre parat?

Ordonanta de poprire, care se inainteaza tertului poprit imediat dupa pronuntarea hotararii.
Buna ziua,
Am fost la judecatoria sectorului 5, sa ridic pronuntarea sentintei, am vorbit cu un grefier care mi-a spus sa astept acasa ca va veni, dar intarzie din cauza numarului mare de dosare.Nu stiu ce sa zic dar pronuntarea a fost pe 01.06.09.
Acolo la arhiva ca sa stai era o nebunie totala nu am rezistat sunt insarcinata era lume cu bon care asteptau de ore.Nici macar la condica nu aveai acces decat stand la coada.Voi astepta hotararea acasa in acest caz cine stie cat va dura?
Dupa pronuntare, hotararea trebuie motivata de catre judecator apoi redactata si comunicata, termenul e de 30 de zile. Data fiind aglomeratia din instante... dureaza. Pentru ca banii sa fie opriti direct de la locul de munca al tatalui copilului depuneti o cerere la judecatorie prin care solicitati infiintarea popririi pe salariu, societatea devenind astfel tert poprit (ar fi trebuit sa solicitati asta in cererea de majorare). Cei de la locul de munca nu sunt obligati sa opreasca banii si sa vi-i vireze fara aceasta poprire. Daca va veti duce personal la locul de munca al tatalui cu hotararea ce o veti primi, nu veti rezolva nimic in lipsa popririi instantei deoarece hotararea nu este opozabila societatii angajatoare ci tatalui copilului.
m_ella2005 a scris:

Dupa pronuntare, hotararea trebuie motivata de catre judecator apoi redactata si comunicata, termenul e de 30 de zile. Data fiind aglomeratia din instante... dureaza. Pentru ca banii sa fie opriti direct de la locul de munca al tatalui copilului depuneti o cerere la judecatorie prin care solicitati infiintarea popririi pe salariu, societatea devenind astfel tert poprit (ar fi trebuit sa solicitati asta in cererea de majorare). Cei de la locul de munca nu sunt obligati sa opreasca banii si sa vi-i vireze fara aceasta poprire. Daca va veti duce personal la locul de munca al tatalui cu hotararea ce o veti primi, nu veti rezolva nimic in lipsa popririi instantei deoarece hotararea nu este opozabila societatii angajatoare ci tatalui copilului.

Art.. 453 si urm.din C.pr.civ. spune ca infiintarea popririi se dispune de instanta din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.
Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata.
In adresa de poprire se va pune in vedere celei de-a treia persoane (tert poprit), interdictia de a plati debitorului sumele de bani.
In termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este obligat:
a) sa consemneze suma de bani;
b) sa plateasca direct creditorului suma retinuta si cuvenita acestuia.
La cererea creditorului suma ii va fi trimisa la domiciliul indicat sau, daca este cazul, la resedinta indicata, cheltuielile de trimitere fiind in sarcina debitorului.
Daca tertul poprit nu-si mai indeplineste obligatiile ce-i revin pentru efectuarea popririi, inclusiv in cazul in care, in loc sa consemneze suma urmaribila a liberat-o debitorului poprit, creditorul, debitorul sau organul de executare, in termen de 3 luni de la data cand tertul poprit trebuia sa consemneze sau sa plateasca suma urmaribila, poate sesiza instanta de executare, in vederea validarii popririi (art. 460 C.pr.civ.).

Buna seara,

Am primit in final hotararea judecatoreasca de majorare a pensiei alimentare.Spuneti daca trebuie sa mai fac ceva?Sa merg la tribunal, la judecatorie, la serviciu la fostul sot?Mentionez ca am primit decizia pe 07.08.09, dar sentinta a fost pronuntata pe 01.06.09, iar dosarul l-am depus pe 02.04.09 Din decizie reiese ca paratul nu s-a prezentat la nici una din cele 2 infatisarii, eu am solicitat de la inceput acest lucru.Dar autoritatea tutelara a obtinut adeverinta salariat.Ce fac acum? Astept cat timp? Mai am de facut alt demers. Cat astept sa plateasca? Se spune ca trebuie sa plateasca de la data introducerii dosarului. Cum se procedeaza?Cat astept acum din momentul sosirii deciziei definitive?Evident ca de recurs nici nu poate fi vorba a trecut de mult cele 15 zile ...Va rog spuneti-mi cum procedez? Cei de la serviciul lui vor trimite banii sau merg eu acolo? Vor da si banii din urma adica din aprilie pana in prezent?Cum procedez daca nu va plati, unde apelez si cat astept sa treaca de la data primirii deciziei?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Alexandra1970 Alexandra1970 Buna ziua Stimate Doamne si Domni, Indraznesc sa va cer parerea intr-o problema pe care nu stiu cum sa o gestionez mai departe. Eu am 19 ani si sunt inca ... (vezi toată discuția)
Neplatirea pensiei de intretinere netie netie Subiect: neplatirea pensiei de intretinere-art 305, lit c, cod penal In urma divortului si procesului de custodie,minorul mi-a fost incredintat spre ... (vezi toată discuția)