Multumesc pentru sfat! Am facut contestatia si am trimis-o prin posta cu confirmare de primire (ieri mi-a sosit confirmarea).
Am cerut sa se prezinte documentele de omologare metrologica eliberate de BRML, buletinul de verificare valabil la data respectiva, sa vad inregistrarea video (nu numai poza pe care au pus-o ei pe PV) din care sa reiasa clar ca viteza aceea este a masinii mele si nu a alteia din fata sau spatele meu...M-am legat si de faptul ca in PV nu erau trecute, conf. art.16, alin. (1) din O.G. nr. 2/2001 "Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de munca ale contravenientului" (imi aduc aminte ca le-am furnizat aceste date).Am sa va comunic rezultatul contestatiei, cand il am. Oricum va multumesc pentru ajutor! Am avut un punct de plecare...
Am inteles! Multuesc frumos! Tot am gasit cat de cat o portita ca sa contest PV-ul si anume faptul ca doresc sa vad inregistrarea video pe care ei spun in PV ca o tin 6 luni la sediu (6 luni s-au implinit pe data de 08-09-2009 si poate nu o mai au). De unde stiu eu ca viteza era a masinii mele si nu a alteia din fata sau a alteia din spate? Ori eu ori ei! Prea multe nu pierd, nu? Daca este sa dau amenda si sa incasez punctele, pot sa o dau si mai tarziu si sa platesc tot 50% in 48 ore ...dar dupa ce primesc raspunsul de la ei. Pana atunci pun banii la "banca" :))
Multumesc pentru informatii!
As mai avea ceva de lamurit: data constatare contraventie 08-03-2009 ora 08:54:44; data intocmire PV 08-09-2009 ora 12:58:44
Potrivit legii au 6 luni sa intocmeasca PV-ul.
6 luni nu s-au sfarsit cumva in data de 07-09-2009 ora 23:59:60?
Am primit si eu astazi, 01.10.2009, un PV datat in 08-09-2009. Acesta se refera la faptul ca in data de 08-03-2009 am depasit viteza legala in localitate. Este vorba de un radar fix din loc.Calimanesti, jud.Vrancea. Firma la care am trimis datele celui care a condus masina in acea zi nu are legatura cu Politia, dar PV-ul este emis de IPJ Vrancea. Firma care detine camerele fixe de pe E85 este din CJ (am depistat dupa numarul de fax la care am trimis datele).
La un moment dat, in PV, spune ca "inregistrarea se pastreaza la sediul unitatii 6 luni de la data constatarii contraventiei". Care este data constatarii contraventiei: 08-03-2009 sau data PV-ului? Pot contesta acest PV? Ce ma mai intriga este faptul ca el este intocmit in 08-09-2009 (exact la 6 luni de la producerea evenimentului), a fost expediat prin posta in data de 29.09.2009 si am termen 15 zile sa-l contest...lor le-a trebuit cca 6 luni sa-l emita.