Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in momentul de fata sunt suspendat pe termen nelimitat. In urma unei lipse in gestiune, s-a facut o plangere la politie iar intre timp eu am dat deja declaratie la politie si am efectuat chiar si testul poligraf fiind unul dintre suspecti. Am semnat o foaie in care am luat la cunostiinta ca sunt suspendat, iar acum peste aproximativ 15 zile de la suspendare am fost convocat in scris pentru efectuarea cercetarii disciplinare in baza rticolului 267 din Codul Muncii. Incercand sa ma documentez am aflat ca in baza art. 267 alin. 1 nu se poate lua nici o masura impotriva mea, cu exceptia avertismentului scris, pana nu se va fi efectuat cercetarea disciplinara. De aici eu trag concluzia ca suspendarea mea este ilegala, avand in vedere ca am fost suspendat cu vreo 20 de zile inainte de a se efectua cercetarea disciplinara. In acelasi timp conform art 52 imi da de inteles ca suspendarea este totusi posibila daca exista o plangere la politie. Eu nu am fost trimis in judecata, nu stiu daca plangerea a fost facuta pe numele meu si nici nu am primit vreo citatie sau notificare de la politie prin care sa fiu anuntat de asa ceva.
Prima mea intrebare este daca in conditiile date exista vreo posibilitate ca suspendarea mea sa fie legala.
O alta problema este faptul ca in cele 10 luni de cand lucrez la aceasta firma nu am avut toaleta la locul de munca. Dupa vreo 9 luni am fost anuntat ca exista o inlelegere cu un magazin din apropiere ca sa putem sa folosim baia lor, dar din cate stiu nu exista nici o intelegere scrisa. As vrea sa stiu daca legea imi garanteaza dreptul de a avea toaleta la locul de munca si daca am dreptul sa mai reclam ceva acum avand in vedere ca in 9 luni de zile nu am spus nimic.
A treia problema este programul de lucru care este de 11 ore pe zi fara nici o pauza de masa. Am inteles ca la un program de 6 ore, conform legii, ar trebui sa existe si o pauza de masa, dar noi la 11 ore nu aveam asa ceva.
In conditiile de mai sus am vreo sansa sa dau firma in judecata? Si daca da, ce as putea sa castig din asta?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.