multumesc tuturor pentru ajutor,eu credeam c vanzarea drepturilor succesorale, se poate face fara deschiderea succesiuni,ptr c mi-ar fi vandut niste drepturi care atunci cand sar fi facut succesiunea mi-ar fi revenit mie. va multumesc
buna ziua ma numesc ionela,si am nevoie de ajutorul dumneavoastra!
Suntem 3 surori,de curand unul din parintii nostri (tatal)a decedat.inainte de deces hotarase sa imi treaca in proprietate casa in care locuia,dupa decesul acestuia mama mea a hotarat sa imi treaca in proprietete partea ei de mostenire de pe urma tatalui meu, in momentul de fata nu imi permitsa fac succesiune la mostenire ptr ca bunica sa imi treaca partea ce ii revine in proprietate,vreau sa stiu daca imi poate vinde drepturile succesorale,in ce consta mai exact aceste drepturi succesorale.daca mi le vinde ar fi ca si cum mi-ar fi facut un contrat de venzare cumparare pe ceea ce urma sa ii revina ei,deci as intra in propritatea casei,iar surorile mele ar ramine cu partea lor de casa,aaa si inca ceva casa e amplasata pe oparcela de teren destul de mare cum o sa imparta casa si terenul,ptr ca am inteles ca se impart separat. va multumesc