Buna seara!Imi puteti spune cum se desfinteaza un contract de comodat, intre o pers. fizica si una juridica, care are sediul in Romania dar asociatul este din Germania.Multumesc anticipat!!:D
Buna!Multumesc pentru raspuns.Am omis cred o precizare importanta, nemtul are o sentinta de divort care s-a dat in lipsa lui in Romania unde este obligat la plata pensiei de intretinere pana la varsta majoratului.Dar el a trimis anumiti bani si el nu a stiut ca nevasta lui a divortat de el.Trimitea bani pentru amandoua.Apoi de la un timp nu a mai trimis.I se poate face ceva in acest caz??
Astept cu interes raspunsurile voastre si va multumesc pe aceasta cale.
O situatie complicata si rog un coleg pe dr. familiei sa ma lamureasca: Prietena mea a cunoscut pe cineva in urma cu 4 ani.S-a stabilit cu persoana respectiva in Germania si au un baiat impreuna.Bineinteles ca atunci cand l-a cunoscut a aflat ca el mai avea un copil dintr-o casatorie anterioara.Prietena mea nu s-a casatorit cu dansul din cvari motive, dar in pofida acestui fapt l-a ajutat intr-o situatie de impas atat cu bani cat si cu munca ca doar avea un copil cu dansul.Acum concubinul ei si-a intalnit copilul pe un site de socializare, si cred ca o sa existe pretenti.Mentionez ca concubinul pietenei si tatal celor 2 copii este neamt.Intrebare ce se v-a intampla cu pretentiiele copilului din casatorie care poarta acelasi nume :">, si drepturile parintesti se pot stabili si retroactiv sau??Cam care ar fi cuantumul??Legea carei tari se va aplica?
Faptul ca a returnat bani, daca a facut acest lucru de buna voie si fara sa ii se puna in vedere de organele judiciare, contituie doar o circumstanta atenuanta, care poate duce la aplicarea unei pedeose mai blande, depinde acum daca nu se gasesc si circumstante agravante.....una ar fi persevernta in activitatea infractionala.
Da, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a parti vatamate sau din oficiu atunci cand fapta constituir un prticol ridicat pentru societate.In cezul de fata s-a facut trimiterea in judecata pentru infractiunea de furt, ce scrie in rechizitoriu?
Am facut o plangere penala pentru santaj si amenintare in urma cu 2 luni jumate si nu am primit nici un raspuns.Exista sanse sa se mai inceapa urmarirea penala pentru invinuitul din plangere.Va multumesc anticipt!
Da, familia are dreaptul sa-l intretina daca nu aveti posibilitatea sa o faceti singurm, adica nu munciti.Acum depinde si din ce cauza s-au deterioarat relatiile familiale.
Obligaţiile legale de întreţinere prevăzute art. 86 Cod. fam. sunt:
- între soţ şi soţie;
- între părinţi şi copii (între adoptat şi adoptator);
- între bunici şi nepoţi sau strănepoţi;
- între fraţi şi surori;
- între foştii soţi a căror căsătorie a fost desfăcută prin divorţ dar numai dacă căsătoria a fost desfăcută din vina celuilalt soţ(sau a căror căsătorie a fost desfiinţată, având dreptul la întreţinere numai soţul de buna credinţă);
Cu TVA, numai daca casa de expeditie ar fi din stat U.E. sau excomunitar, nu are relevanta transportul si firma catre care facturati.Daca afeti si alte intrebari nu ezitati si imi scrieti.
O imputenicire pentru firma...este forma de a reprezenta interesele unei firme in instanta, inclusiv depunerea plangerii prealabile.Multumesc!
Ma poate ajuta cineva cu un model de împuternicire firmă??
Va multumesc!!