avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce este de facut??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce este de facut??

O situatie complicata si rog un coleg pe dr. familiei sa ma lamureasca: Prietena mea a cunoscut pe cineva in urma cu 4 ani.S-a stabilit cu persoana respectiva in Germania si au un baiat impreuna.Bineinteles ca atunci cand l-a cunoscut a aflat ca el mai avea un copil dintr-o casatorie anterioara.Prietena mea nu s-a casatorit cu dansul din cvari motive, dar in pofida acestui fapt l-a ajutat intr-o situatie de impas atat cu bani cat si cu munca ca doar avea un copil cu dansul.Acum concubinul ei si-a intalnit copilul pe un site de socializare, si cred ca o sa existe pretenti.Mentionez ca concubinul pietenei si tatal celor 2 copii este neamt.Intrebare ce se v-a intampla cu pretentiiele copilului din casatorie care poarta acelasi nume :">, si drepturile parintesti se pot stabili si retroactiv sau??Cam care ar fi cuantumul??Legea carei tari se va aplica?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:14, 31 Ianuarie 2011
averea neamtului va fi mostenita de cei 2 copii in mod egal.
in privinta pensiei de intretinere, nu stiu daca cel mare e indreptatit sa ceara. daca prietena dvs ii va cere pensie prin instanta in romania, copilului i s-ar cuveni 1/4 din veniturile realizate de neamt, daca nu plateste pensie si pt celalalt, altfel , 16.5 %.
daca deschide proces pt pesie in germania, se vor judecata dupa legea lor
pensia nu se va acorda retroactiv, ci de cand e ceruta
Buna!Multumesc pentru raspuns.Am omis cred o precizare importanta, nemtul are o sentinta de divort care s-a dat in lipsa lui in Romania unde este obligat la plata pensiei de intretinere pana la varsta majoratului.Dar el a trimis anumiti bani si el nu a stiut ca nevasta lui a divortat de el.Trimitea bani pentru amandoua.Apoi de la un timp nu a mai trimis.I se poate face ceva in acest caz??
Astept cu interes raspunsurile voastre si va multumesc pe aceasta cale.
in primul rand ar trebui sa trimita ca e si copilul lui si in al doilea, ca daca doamna insista, ar putea sa faca inchisoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie ContSters205359 ContSters205359 Paratul are un copil minor dintr-o casatorie anterioara.Noi vom divorta, avand un copil .Cum se va socoti cuantumul pensiei de intretinere? (vezi toată discuția)
Pensie intretinere ContSters236612 ContSters236612 In cazul divortului care este procentul pt.pensia de intretinere a copilului? Reclamantul mai are un copil din alta casatorie care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 15-16 de la despartire - copil major Stefania-Cristina Stefania-Cristina Buna ziua . Am cateva nelamuriri .. poate cineva imi va umple vidul din cap cu ceva informatii. Eu si concubinul meu suntem de 10 ani impreuna si avem o ... (vezi toată discuția)