O situatie complicata si rog un coleg pe dr. familiei sa ma lamureasca: Prietena mea a cunoscut pe cineva in urma cu 4 ani.S-a stabilit cu persoana respectiva in Germania si au un baiat impreuna.Bineinteles ca atunci cand l-a cunoscut a aflat ca el mai avea un copil dintr-o casatorie anterioara.Prietena mea nu s-a casatorit cu dansul din cvari motive, dar in pofida acestui fapt l-a ajutat intr-o situatie de impas atat cu bani cat si cu munca ca doar avea un copil cu dansul.Acum concubinul ei si-a intalnit copilul pe un site de socializare, si cred ca o sa existe pretenti.Mentionez ca concubinul pietenei si tatal celor 2 copii este neamt.Intrebare ce se v-a intampla cu pretentiiele copilului din casatorie care poarta acelasi nume :">, si drepturile parintesti se pot stabili si retroactiv sau??Cam care ar fi cuantumul??Legea carei tari se va aplica?
averea neamtului va fi mostenita de cei 2 copii in mod egal.
in privinta pensiei de intretinere, nu stiu daca cel mare e indreptatit sa ceara. daca prietena dvs ii va cere pensie prin instanta in romania, copilului i s-ar cuveni 1/4 din veniturile realizate de neamt, daca nu plateste pensie si pt celalalt, altfel , 16.5 %.
daca deschide proces pt pesie in germania, se vor judecata dupa legea lor
pensia nu se va acorda retroactiv, ci de cand e ceruta
Buna!Multumesc pentru raspuns.Am omis cred o precizare importanta, nemtul are o sentinta de divort care s-a dat in lipsa lui in Romania unde este obligat la plata pensiei de intretinere pana la varsta majoratului.Dar el a trimis anumiti bani si el nu a stiut ca nevasta lui a divortat de el.Trimitea bani pentru amandoua.Apoi de la un timp nu a mai trimis.I se poate face ceva in acest caz??
Astept cu interes raspunsurile voastre si va multumesc pe aceasta cale.
Pensie
ContSters205359
Paratul are un copil minor dintr-o casatorie anterioara.Noi vom divorta, avand un copil .Cum se va socoti cuantumul pensiei de intretinere? (vezi toată discuția)