avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie

Paratul are un copil minor dintr-o casatorie anterioara.Noi vom divorta, avand un copil .Cum se va socoti cuantumul pensiei de intretinere?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:03, 30 Mai 2011
Daca paratul plateste pensia de intretinere copilului minor rezultat din casatoria anterioara,in mod cert pensia de intretinere pe care o va plati copilului rezultat din a doua casatorie va fi de pana la 25% din venitul net.Practica judiciara in domeniu ne arata ca instanta de judecata va trebui sa tina seama de acest aspect,deci cuantumul acestei pensii va trebui stabilit tinandu-se cont si de pensia pe care deja o plateste copilului rezultat din casatoria anterioara.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
andymaurul, utilizator
adica 16.5%.
pt doi copii, tatal va plati pana la 33% din venitul sau din munca. 16.5% unuia si celuilalt, la fel.
daca tatal nu spune ca plateste pensie pt inca un copil, instanta nu are de unde sa stie si va stabili 25%, poate tatal nu se opune.
tot tatal, trebuie sa ceara apoi reducere pt pensia ce-o plateste celuilalt copil al sau, daca plateste mai mult decat poate plati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)
Reducere procent pensie alimentara la aparitia unui alt minor. alxml alxml Buna ziua! Situatia este urmatoarea: Platesc pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara, in valoare de 25% din venitul net. In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)