am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum vreau sa fac ocerere pentru marirea pensiei si vreau sa stiu cat o sa ia pe luna fetita daca paratul nu lucreaza si are si un copil din casatoria actuala
Pensia de intreti9nere pentru doi copii se stabileste pana la 1/3 din venituri , iar daca paratul nu are venituri se stabileste la venitul minim pe economia nationala , care in prezemnt este de aproximativ 600 lei. Rezulta ca pensia pentru copilul dvs. va fi majorata la 100 lei lunar .
Depuneti pe rolul instantei o actiune de majorarea a pensiei de intretinere, prin care solicitati stabilirea unei pensii in favoarea minorului raportata la venitul minim actual pe economie ( 670 lei).
Avand in vedere ca paratul mai are inca un copil minor in intretinere , pensia in favoarea minorului dvs. va fi stabilita la 16.5 % din venitul minim pe economie, respectiv 105.5 lei .
25 % se stabileste doar cand tatal nu mai are si un alt copil in intretinere, dar in situatia data cuantumul este de 16.5 % conform art.94 al.3 c.fam.