avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum vreau sa fac ocerere pentru marirea pensiei si vreau sa stiu cat o sa ia pe luna fetita daca paratul nu lucreaza si are si un copil din casatoria actuala
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:48, 18 Ianuarie 2011
Pensia de intreti9nere pentru doi copii se stabileste pana la 1/3 din venituri , iar daca paratul nu are venituri se stabileste la venitul minim pe economia nationala , care in prezemnt este de aproximativ 600 lei. Rezulta ca pensia pentru copilul dvs. va fi majorata la 100 lei lunar .
25% din salariul minim pe economie.
Depuneti pe rolul instantei o actiune de majorarea a pensiei de intretinere, prin care solicitati stabilirea unei pensii in favoarea minorului raportata la venitul minim actual pe economie ( 670 lei).
Avand in vedere ca paratul mai are inca un copil minor in intretinere , pensia in favoarea minorului dvs. va fi stabilita la 16.5 % din venitul minim pe economie, respectiv 105.5 lei .
25 % se stabileste doar cand tatal nu mai are si un alt copil in intretinere, dar in situatia data cuantumul este de 16.5 % conform art.94 al.3 c.fam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de intretinere! oana_alexandra oana_alexandra Buna ziua! Am si eu o nelamurire. In anul 1998s-a pronuntat divortul , iar minorul a fost incredintat mamei , stabilindu-se o pensie de intretinere de 20% din ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Pensia almentara Claudia Tarica Claudia Tarica Buna seara, Am si eu o problema, sotul meu are un copil facut cand era la facultate nedorit de el dar in urma analizelor s-a descoperit ca el este tatal, dar ... (vezi toată discuția)