Buna seara,
Am si eu o problema, sotul meu are un copil facut cand era la facultate nedorit de el dar in urma analizelor s-a descoperit ca el este tatal, dar el tot nu crede si nu poate sa-l iubeasca. Copilul are 4 ani si nu a putut plati de fiecare data pentru ca nu a avut un loc de munca stabil , iar ea a cerut marire, intre timp noi ne-am casatorit si avem o fetita de 1 an si acum la sfarsitul anului vom avea si un baietel. Sotul de 2 luni are un loc de munca si are un salariu de 2250 roni pecartea de munca, eu nu lucrez si m-a pus si pe mine la intretinere
Eu vreau sa stiu cat va fi pensia alimentara pentru 4?Se ia in considerare ca el are de platit si chiria, utilitatile si alte nevoi?S-au el trebuie sa plateasca si atat!?
Vreau sa nu-i dea o suma mare acelui copil.
Multumesc
pana la nasterea copilului nu sunteti 4. sotul sa depuna copie dupa certificatul de nastere al fetitei, dupa certificatul de casatorie, adeverinta de salariu, dovada ca dvs nu aveti venituri si ca sunteti insarcinata, copie dupa contractul de chirie si in general ce credeti ca va ajuta. mai departe, ramane la aprecierea instantei ce ia in considerare si ce nu si daca va scadea din cei la 16 % din venitul net al sotului, la care ar avea dreptul primul lui copil
v-ar fi de folos un avocat
Are drept la întretinere numai acela care se aflã în nevoie, neavând putinta unui câstig din muncã, din cauza incapacitãtii de a munci.
Descendentul, cât timp este minor, are drept la întretinere oricare ar fi pricina nevoii în care el se aflã.
Avand in vedere ca la acest moment, sotul dvs. are in intretinere un minor, urmeaza sa faca dovada in fata instantei cu certificatul de nastere al acestuia, pensia urmand a fi stabilita conform art.94 al.3 la 16.5 % din venitul net pe care il realizeaza.
Instanta nu are in vedere faptul ca dvs. nu realizati venituri , ci doar faptul ca tatal are in intretinere un minor rezultat din casatoria cu dvs.
Chiar daca se va naste si cel de-al doilea copil rezultat din casatoria dvs., cuantumul pensiei de 16.5 % ramane acelasi pentru ca potrivit art.94 al. 3 c. fam. se stabileste o pensie de 25 % pentru un copil, 33% pentru doi copii si 50 % pentru trei sau mai multi.
Pensia alimentara
dana12345
am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)