avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... metoda calcul pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

metoda calcul pensie alimentara minor

persoana care trebuie sa plateasca, are un copil dintr-o casatorie anterioara pentru care acum plateste o pensie alimentara, dar mai nou, mai are un copil cu actuala sotie. cum se calculeaza pensia pentru primul copil in aceste conditii? procentul de 25%-30% din venitul mediu pe ultimele 6 luni cum se imparte acum cand exista cel de-al doilea copil?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:52, 21 Mai 2010
Se dau de obicei acelasi drepturi copiiilor.Adica 2/3 din venitul tatalui se imparte in mod egal la cei doi copii.
Trebuie sa introduca pe roulul instantei o actiune de reducere pensie, urmand sa face dovada cu certificatul de nastere celui de-al doilea minor si astfel pensia pentru primul minor se va reduce de la 25% la 16.5%. din ventul net pe care il realizeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gmikiro gmikiro Buna ziua, Sotul meu plateste pensie alimentara 25% din salariu pentru copil din casnicia anterioara. In cazul in care salariul sau va creste si in ... (vezi toată discuția)
Reducere procent pensie alimentara la aparitia unui alt minor. alxml alxml Buna ziua! Situatia este urmatoarea: Platesc pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara, in valoare de 25% din venitul net. In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)