avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna ziua,

Sotul meu plateste pensie alimentara 25% din salariu pentru copil din casnicia anterioara. In cazul in care salariul sau va creste si in conditiile in care a aparut al doilea copil...in cascnicia actuala, cum se va calcula pensia alimentara pentru primul copil?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:43, 7 Ianuarie 2011
Daca se mentioneaza o suma fixa, pensia va ramane aceeasi.Daca este sub forma unui procent se va aplica la salariul nou, caz in care sotul ar fi bine sa faca actiune pentru diminuarea pensiei tinand cont ca are alt copil.
Va trebui sa introduca actiune in instanta pentru reducerea pensiei de intretinere a primului copil la 16,5% motivat de faptul ca mai are in intretinere un minor.
Este necesara formularea unei actiuni avand ca obiect reducere pensie, urmand sa faca dovada in fata instantei , nasterii celui de-al doilea copil ( cu certificatul de nastere al acestuia ).
Procentul in urma reducerii va fi de 16.5 % din venitul net pe care il realizeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)
Metoda calcul pensie alimentara minor carmen5373 carmen5373 persoana care trebuie sa plateasca, are un copil dintr-o casatorie anterioara pentru care acum plateste o pensie alimentara, dar mai nou, mai are un copil cu ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara dupa nasterea celui de al doilea copil ContSters317434 ContSters317434 Buna ziua, Am nevoue de un sfat. Am divortat in urma cu trei ani de comun acord.In urma divortului am stabilit tot de comun acord cuantulmul pensiei ... (vezi toată discuția)