Asa m-am gandit si eu sa nu o repar dar e o tampenie, practic ies in pierdere de doua ori cu masina, am o gramada de bani imobilizati si ca sa simt ceva din ei trebuie sa merg cu masina cel putin 4-5 ani.
Pe ordinul de reparatie se vor inscrie toate operatiunile efectuate, ordinul de reparatie va fi detaliat si va cuprinde toate operatiunile care s-au facut asupra masinii, nu e reparatie la negru, e reparatie facuta pe cale amiabila cu cei care au facut constatarea eronata prima oara si care si-au asumat raspunderea.
Mai am si constatarea de dinainte de reparatie facuta intr-un alt service in care sunt semnalate toate problemele la masina.
Ce trebuie sa dovedesc ca sa-l incalt pe samsar?
Pe parte civila nu vreau sa atac un samsar, astia sunt oameni obisnuiti cu procese dar nu si cu puscaria.
ps: fostul propietar este inca in spital e cam greu sa dau de el
Eu trebuie sa repar masina, acel certificat constatator nu o sa-mi fie indeajuns? nu o voi repara in totalitate, inca vor fi vizibile urmele accidentului dar de sub masina, unde se vede ca e taiata caroseria dar in rest, scrie pe certificat ca sunt airbagurile sarite si auto a fost lovit si ce defectiuni mai are.
Pana la urma unde ma duc sa depun plangerea penala, la parchetul de langa domiciuliul meu sau laparchetul de langa acel samsar din Pitesti, mai exact Maracineni?
Am contactat deja un avocat dar nu am ajuns inca la discutiile despre plangere, deocamdata vreau sa vad cam la ce sa ma astept in urma unei urmariri penale.
Ce daune pot sa cer? banii in totalitate pe masina + reparatii? ce sentinta poate sa primeasca in cazul in care este gasit vinovat? mi-e indiferent ca va dura procesul 6 luni sau 3 ani, daca la sfarsitul acestui proces sta macar 3 luni in puscarie eu sunt multumit.
ps: unde poate fi incadrat pentru faptul ca a falsificat sistemul de siguranta al masinii mai exact airbagurile?
Am cumparat un Megane 2 de la un individ, care in momentul in care mi-a vandut masina m-a asigurat ferm ca nu a avut niciodata un accident si ca este in perfecta stare de functionare. Mi-a declarat toate astea in prezenta unui martor. M-am dus cu el si la un tester in Pitesti unde masina a iesit perfec, ca sa aflu peste o saptamana, la o reprezentanta din Bucuresti ca masina e praf, nu are airbaguri, are probleme de mecanica la roata stanga fata si ca tot cadrul lateral stanga a fost lovit.
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac ca sa incep demersurile impotriva acestui individ in conditiile in care eu sunt din bucuresti? stiu deja ca masina a fost dauna totala si ca a ajuns la respectivul samsar ca epava. Pe mine m-a mintit in fata iar acum imi zice ca eu am scos airbagurile.
Am certificat constatator care arata clar problemele masinii la numai o saptamana dupa cumparare.M-am dus la service din intamplare pentru ca nu imi mergea plafoniera; asa s-a dat verdictul de auto lovit si tot asa s-a ajuns si la investigatiile suplimentare asupra masinii. Puteam sa merg si 5 ani cu ea ca nu imi dadeam seama, daca nu ma duceam la service.
Am o intrebare in privinta acestei legi, deoarece m-am lovit de o situatie destul de nefavorabila.
Conform acelei legi clientii au dreptul sa inapoieze orice produs pentru care contractul s-a incheiat la distanta (mai exact magazin online) in termen de 10 zile, fara nicio intrebare.
Acum situatia mea e in felul urmator. Eu vand piese auto online (asta daca o pagina de prezentare se poate num online dar in fine comanda a fost facuta la distanta ) iar un client mi-a intors o comanda de 2000 ron inainte de cele 10 zile. Toate bune si frumoase, singura problema e ca piesa respectiva a fost folosita si montata deja in alt loc decat intr-un service autorizat - numai are ambalaj original si are si urme de montaj - si acum mi-o trimite mie iar acum eu nu am cum sa satisfac conditiile draconice de RMA ale furnizorilor (respectiv aviz de la un service autorizat in care sa fie specificate eventualele probleme). Piesa a fost cea corecta, identificata dupa VIN de furnizor si am verificat de 5 ori daca clientul a primit ceea ce trebuie.
Ce fac eu in situatia asta cand sunt practic fortat sa preiau o pierdere de 2000 RON sau sa astept OPC-ul, conform acelei legi?
Pot sa ma protejez in mod legal de astfel de escroci? adica sa includ la returnarea produselor fix conditiile furnizorilor in contract, adica in termenii si conditiile de utilizare a site-ului?
Daca livrarea se efectueaza personal de catre mine, mai este considerat comert la distanta? (am vazut pe alte mag online la termeni si conditii texte de genul acesta dar nu stiu cate de legale sunt)
Daca percep avans pentru confirmarea comenzilor (cat sa-mi acopar avansul de la furnizori, respectiv suma cu care sunt penalizat de furnizor in cazul in care renunt la comanda), pot sa opresc avansul in cazul situatiilor de mai sus?
Confirmarile de comanda electronice sunt considerate tot comenzi la distanta?
Imi dau seama ca am pus cam multe intrebari si multumesc in avans celor care sunt dispusi sa contribuie la acest subiect.