avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala inselaciune

Buna ziua,

Am urmatoare problema.

Am cumparat un Megane 2 de la un individ, care in momentul in care mi-a vandut masina m-a asigurat ferm ca nu a avut niciodata un accident si ca este in perfecta stare de functionare. Mi-a declarat toate astea in prezenta unui martor. M-am dus cu el si la un tester in Pitesti unde masina a iesit perfec, ca sa aflu peste o saptamana, la o reprezentanta din Bucuresti ca masina e praf, nu are airbaguri, are probleme de mecanica la roata stanga fata si ca tot cadrul lateral stanga a fost lovit.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac ca sa incep demersurile impotriva acestui individ in conditiile in care eu sunt din bucuresti? stiu deja ca masina a fost dauna totala si ca a ajuns la respectivul samsar ca epava. Pe mine m-a mintit in fata iar acum imi zice ca eu am scos airbagurile.

Am certificat constatator care arata clar problemele masinii la numai o saptamana dupa cumparare.M-am dus la service din intamplare pentru ca nu imi mergea plafoniera; asa s-a dat verdictul de auto lovit si tot asa s-a ajuns si la investigatiile suplimentare asupra masinii. Puteam sa merg si 5 ani cu ea ca nu imi dadeam seama, daca nu ma duceam la service.

ps: am editat numele conform regulamentului
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
Neinhalt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:19, 10 Mai 2010
Faceti o plangere penala in care descrieti fapta respectivului si indicati si cateva mijloace de proba, martori, inregistrari, inscrisuri, etc. Plangerea se depune la parchet pentru a beneficia de numar unic de la inceput; o depuneti la parchetul de pe langa judecatoria in circumscriptia careia s-a comis fapta (daca ati cumparat masina din Pitesti, mergeti acolo). Poate ar fi bine sa aveti si un avocat care sa va consilieze, nu de alta dar daca nu va implicati activ, un astfel de proces poate dura extrem de mult!
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati denumiri persoane fizice
2-Pentru solutionare,in baza probelor ,formulati plangere la parchetul responsabil domiciliului dvs
In caz ca nu stapiniti procedura ,contactati avocat
Pana la urma unde ma duc sa depun plangerea penala, la parchetul de langa domiciuliul meu sau laparchetul de langa acel samsar din Pitesti, mai exact Maracineni?

Am contactat deja un avocat dar nu am ajuns inca la discutiile despre plangere, deocamdata vreau sa vad cam la ce sa ma astept in urma unei urmariri penale.

Ce daune pot sa cer? banii in totalitate pe masina + reparatii? ce sentinta poate sa primeasca in cazul in care este gasit vinovat? mi-e indiferent ca va dura procesul 6 luni sau 3 ani, daca la sfarsitul acestui proces sta macar 3 luni in puscarie eu sunt multumit.

ps: unde poate fi incadrat pentru faptul ca a falsificat sistemul de siguranta al masinii mai exact airbagurile?
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
Neinhalt, utilizator
Formulati plangere penala pentru inselaciune,conf.art.215 c.pen,la Parchetul pe raza teritoriala a caruia ati incheiat contractul de vanzare.
.
Plangerea penala trebuie sa o dovediti cu acte(actele de vanzare,testarile autoturismului,etc.)martori (care cunosc despre intelegerea dvs sau au fost prezenti la perfectare,persoane care au verificat masina )si eventual expertiza auto care sa se pronunte asupra gradului de uzura al masinii,fata de termenii stipulati in actul vanzare
Cod penal art 30 Competenta dupa teritoriu este determinata de
a-locul unde a fost savarsita infractiunea
b-locul unde a fost prins faptuitorul
c-locul unde locuieste faptuitorul
d-locul unde locuieste persoana vatamata

Incadrarea faptei ,urmeaza a se realiza si in urma expertizei tehnice ,care urmeaza a se executa asupra auto.

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina de la un escroc teodorast teodorast am cumparat o masina acum 6 luni .proprietarul masinii este o firma iar eu am cumparat-o de la soferul firmei doar cu o chitanta de mana in care soferul ... (vezi toată discuția)
Notificare plata daune pentru masina vanduta acum 3 ani Nastis1234 Nastis1234 Buna ziua, in decembrie 2012 am vandut o masina adusa din Germania unui tip. Acum cateva zile m-am trezit cu o scrisoara in care ma ameninta ca ma da in ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu instanta dupa vanzarea unui autoturism Nastis1234 Nastis1234 Buna ziua, in decembrie 2012 am vandut o masina adusa din Germania unui tip. Acum cateva zile m-am trezit cu o scrisoara in care ma ameninta ca ma da in ... (vezi toată discuția)