avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Notificare plata daune pentru masina vanduta acum 3 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Notificare plata daune pentru masina vanduta acum 3 ani

Buna ziua, in decembrie 2012 am vandut o masina adusa din Germania unui tip. Acum cateva zile m-am trezit cu o scrisoara in care ma ameninta ca ma da in judecata fiindca i-am vandut o masina cu probleme si mi-a inaintat un deviz de la reprezentanta BMW de mi-a stat inima, cam 10.000 de euro, in care scria ca masina a fost lovita pe toate partile ca nu mai are airbaguri si ca testul de la BMW pe care l-am facut cu cel care a cumparat masina la data vanzarii nu putea evidentia lipsa airbagurilor fiindca au fost montati niste martori in locul airbagurilor care sa le pacaleasca testul iar ca martoriiluminosi din bord au fost acoperiti cu folie ca sa nu se vada ca sunt aprinsi.
Problema e ca eu cand am luat masina sa fiu sincer nu am stiut si nu am observat ca ar fi fost lovita atat de rau si am vandut-o fara sa stiu asta. Ma gandesc ca ii pot spune ca a lovit-o el si nu cred ca are cum sa demonstreze ca nu a lovit-o el si a reparat-o la cine stie ce mitica. Mai e problema ca s-a trezit abia acum in 2015 la aproape 3 ani de cand am vandut eu masina. Dar el o tine sus si tare ca a avut multe probleme cu masina si ca abia acum a reusit sa isi dea seama ca masina a fost avariata total si de aici au plecat toate probleme avute de el in trecut cu masina.
O alta problema este ca ma ameninta cu penalul fiindca eu nu am mai inregistrat masina pe numele meu si am trecut pe fostul proprietar la titular si am semnat pentru el contractul de vanzare cumparare asa incat acum apare la vanzator fostul proprietar si la cumparator apare el fara ca eu sa apar undeva.
Sa fiu sincer nu am vrut sa mai iau masina pe numele meu ca deja vandusem multe in anul ala si nu aveam chef sa am probleme cu fiscul, de aceea am procedat astfel. Stiu ca am gresit ca am semnat in numele fostului proprietar si din cate am inteles pe ala il aduce ca martor dar mie de fapt imi e frica sa nu ma puna sa platesc banii aia din deviz fiindca nici nu ii am. Tot ce am avut pe numele meu am vandut cand am auzit ce intentii are. Eu nu cred ca are vreo sansa sa castige procesul dar totusi am vrut sa apelez si la voi care suntei experti in acest domeniu. Va rog din suflet sa ma ajutati, credeti ca e cazul sa-mi fac griji?
Cel mai recent răspuns: Nastis1234 , utilizator 13:36, 21 Octombrie 2015
Daca o sa depuna actiune in instanta, este cazul "sa va faceti griji".

Va trebui sa va judecati, sa administrati probe, expertize pentru a dovedi ca nu este adevarat ceea ce sustine.

... asta in civil... dar, ramane problema din penal: falsul !!! ... adica, faptul ca ati semnat in locul proprietarului, fara a avea acordul acestuia (procura!) inseamna infractiunea de fals in inscrisuri.
Multumesc pentru raspuns. Trebuie sa probeze el ca masina nu a fost lovita de el si ca a cumparat-o de la mine asa sau trebuie sa probez eu ca masina a fost lovitra de el? Este foarte important acest aspect. Daca imi face plangere penala pentru ca am semnat in fals se poate sa se anuleze contractul acela si sa ma puna sa-i dau banii inapoi pe masina si el sa-mi dea masina?
Din cele descrise de dvs. actiunea se incadreaza in noua escrocherie la moda in acest moment. Cautati pe net ca mai sunt o multime de situatii similare. Eu cred ca puteti merge dvs. la politie si sa povestiti ce vi se intampla.
komkao a scris:

Din cele descrise de dvs. actiunea se incadreaza in noua escrocherie la moda in acest moment. Cautati pe net ca mai sunt o multime de situatii similare. Eu cred ca puteti merge dvs. la politie si sa povestiti ce vi se intampla.

Unde sa merg domnule la politie daca eu am semnat contractul in numele vechiului proprietar? Sa ma i-a aia la rost? Nu stiu care e noua escrocherie dar nu cred ca isi batea capul sa ma dea in judecata sa se plimbe prin tribunale...adica nu cred ca e de aluat din asta de escroc ca atunci cand a cumparat masina a venit cu ta-su si nu avea toti banii, a facut credit la banca...adica nu era profilul ala ca mam gandit eu si la asta. Recunosc ca eu am vazut ca masina avea componente revopsite cand am luato eu dar nu mam gandit ca a fost avariata in asemenea hal, iar el are document de la reprezentanta unde scrie clar ce defectiuni are masina si ca a fost lovita rau si reparata prost.
Mai nasol e ca eu am verificat daca masina aia a fost lovita de cand e la el si nu apare nimic la noi, am verificat si la politie si la asigurari.
Am informatii neoficiale ca a fost dauna totala prin 2012 dar eu masina am luato in 2013 si i-am vanduto lui tot in 2013. Ce e de facut?
Foarte slaba comunitatea avocatnet. Din 800 de vizualizari ale acestui subiect numai 2 persoane s-au incumetat sa raspunda...

Alte discuții în legătură

Amenintat cu instanta dupa vanzarea unui autoturism Nastis1234 Nastis1234 Buna ziua, in decembrie 2012 am vandut o masina adusa din Germania unui tip. Acum cateva zile m-am trezit cu o scrisoara in care ma ameninta ca ma da in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala inselaciune Neinhalt Neinhalt Buna ziua, Am urmatoare problema. Am cumparat un Megane 2 de la un individ, care in momentul in care mi-a vandut masina m-a asigurat ferm ca nu a avut ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata -inselaciune? maiami maiami as dori sa stiu ce se poate intampla daca am facut un act de mana in urmatoarele conditii: titlu apare contract de vanzare cumparare iar in contract am scris ... (vezi toată discuția)