Am cumparat un Megane 2 de la un individ, care in momentul in care mi-a vandut masina m-a asigurat ferm ca nu a avut niciodata un accident si ca este in perfecta stare de functionare. Mi-a declarat toate astea in prezenta unui martor. M-am dus cu el si la un tester in Pitesti unde masina a iesit perfec, ca sa aflu peste o saptamana, la o reprezentanta din Bucuresti ca masina e praf, nu are airbaguri, are probleme de mecanica la roata stanga fata si ca tot cadrul lateral stanga a fost lovit.
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac ca sa incep demersurile impotriva acestui individ in conditiile in care eu sunt din bucuresti? stiu deja ca masina a fost dauna totala si ca a ajuns la respectivul samsar ca epava. Pe mine m-a mintit in fata iar acum imi zice ca eu am scos airbagurile.
Am certificat constatator care arata clar problemele masinii la numai o saptamana dupa cumparare.M-am dus la service din intamplare pentru ca nu imi mergea plafoniera; asa s-a dat verdictul de auto lovit si tot asa s-a ajuns si la investigatiile suplimentare asupra masinii. Puteam sa merg si 5 ani cu ea ca nu imi dadeam seama, daca nu ma duceam la service.
Eu trebuie sa repar masina, acel certificat constatator nu o sa-mi fie indeajuns? nu o voi repara in totalitate, inca vor fi vizibile urmele accidentului dar de sub masina, unde se vede ca e taiata caroseria dar in rest, scrie pe certificat ca sunt airbagurile sarite si auto a fost lovit si ce defectiuni mai are.
Asa m-am gandit si eu sa nu o repar dar e o tampenie, practic ies in pierdere de doua ori cu masina, am o gramada de bani imobilizati si ca sa simt ceva din ei trebuie sa merg cu masina cel putin 4-5 ani.
Pe ordinul de reparatie se vor inscrie toate operatiunile efectuate, ordinul de reparatie va fi detaliat si va cuprinde toate operatiunile care s-au facut asupra masinii, nu e reparatie la negru, e reparatie facuta pe cale amiabila cu cei care au facut constatarea eronata prima oara si care si-au asumat raspunderea.
Mai am si constatarea de dinainte de reparatie facuta intr-un alt service in care sunt semnalate toate problemele la masina.
Ce trebuie sa dovedesc ca sa-l incalt pe samsar?
Pe parte civila nu vreau sa atac un samsar, astia sunt oameni obisnuiti cu procese dar nu si cu puscaria.
ps: fostul propietar este inca in spital e cam greu sa dau de el
In opinia mea,certificatul constatator despre care faceti vorbire,trebuie "dublat" ca proba de o expertiza tehnica auto,in afara de coroborarea cu celorlalte probatorii despre care am vorbit mai sus