avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate irina_1234

Activitate irina_1234

Sunt casatorita de 27 de ani si din aceasta casatorie au rezultat 2 copii care in prezent au 25, respectiv 20 de ani.
Sotul meu are un copil din prima casatorie cu care suntem in relatii foarte bune.
Doresc sa ma sfatuiti in problema urmatoare:
1. Aparamentul in care locuiesc cu sotul si cei 2 copii a fost construit inainte de casatorie (1981), cu un avans pe care mi l-au dat parintii mei si apoi, tot acestia, in urma vanzarii unei masini, mi-au dat banii necesari pt. achitarea integrala a apartamentului (pt. aceasta suma s-a incheiat un act de donatie la notar). In perioada 1982 (data casatoriei) si 1985 (data cand am achitat in intregime apartamentul), am inteles ca se considera ca si sotul meu a contribuit la plata ratelor respective.
2. De la parintii mei am mostenit un apartament, la decesul ultimului dintre ei, in 2005 (am certificat de mostenitor).
As dori sa stiu ce ar trebui sa fac pentru ca, indiferent cine va deceda primul (eu sau sotul) sa-mi feresc copiii de un proces pt. mostenire din partea copilului din prima casatorie a a sotului meu. Si, sincera sa fiu, doresc ca ceea ce s-a facut si platit cu banii obtinuti de parintii mei sa ramana mostenitorilor mei directi.
Am tot cautat pe net si am vazut ca atat donatia cat si contractul de V-C pot fi atacate. Ce ma sfatuiti?
Multumesc