Ok, deci ea poate sa-mi plateasca tot ce vrea ca eu daca nu vreau sa plec, nu ma poate obliga. Atunci e in regula, vroiam sa ma asigur ca nu raman fara locuinta. Ca totusi sulta aceea nu cred ca e atat de mare cat sa imi pot asigura un acoperis asupra capului.
Tocmai ce am cautat prin acte si intr-adevar asa este. In certif de mostenitor scrie cum am zis dar in cf este 3/8 pt mine si 5/8 pt mama. Asta inseamna ca s-au facut modificarile dupa certificat, nu? Si ea ar trebui sa plateasca partea mea in cazul in care s-ar initia acea actiune de iesire din indiviziune. Acum inteleg de ce au plecat sa lucreze in strainatate. Pentru ca domnu' nu stie cum sa scape de mine. Si eu nu pot sa fac nimic in cazul in care ea hotaraste ca vrea ca eu sa plec si imi plateste, ma rog, cat o fi?
Buna ziua! As dori sa stiu ce sanse am in urmatorul caz:
Tatal meu a decedat cand eu aveam 5 ani. In actul de mostenire scrie clar ca dupa moartea lui mie imi va reveni 3/4 din apartament, iar mamei mele 1/4. Apartamentul este pe numele amandurora dar in cartea funciara ea este cea care detine 3/4 iar eu 1/4. Acest fapt nu ar fi o problema daca mama nu s-ar fi recasatorit. De atunci scandalurile in casa se tin lant si as vrea sa stiu ce posibilitate am sa "scap" de prezenta acestui domn sau daca are vreun drept asupra casei cumparate de tatal meu. Situatia este extrem de neplacuta. Eu am vrut sa ma mut de acolo dar m-am gandit mai bine si nu o sa ii las drum liber pentru ca pana la urma cred ca asta vrea. Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau ce lege as putea citi, unde as putea sa ma documentez despre astfel de cazuri.