avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate maria_ioana

Activitate maria_ioana

Răspuns la discuția Acte aditionale din 3 in 3 luni
..si in cazul in care nu sunt depuse?
Buna ziua,
Sunt angajata la o societate cu CIM pe 3 luni, apoi am semnat in act aditional pentru inca trei luni iar la expirarea acestuia m-am trezit cu un nou act aditional pentru inca 3 luni.
Este normal si legal sa mi se prelungeasca contractul de munca prin atatea acte aditionale pe perioada determinata?
Mentionez ca niciunul din cele doua acte aditionale nu are stampila ITM. Mi s-au dat cate 3 exemplare de semnat dar niciunul nu avea stampila ITM . Am acasa cele doua acte aditionale dar fara a fi stampilate.

Multumesc!
Răspuns la discuția SPETA
Am gasit-o. Exclus o astfel de varianta deoarece este nuai pt mostenitorii legali.
Singura varianta este aceea de a intra in posesie fratele care are calitatea de nepot mostenitor al defunctilor apoi donatie sau vanzare-cuparare cu mama si mostenitorii celuilalt frate .

Va multumesc pentru raspunsuri!
Asa i-am spus si eu mamei mele( ca sa-i doneze fratele cu actele in regula) dar se pare ca s-a consultat cu "nu stiu cine" si ca i-a spus cas-ar putea face nu stiu ce anexa ( la primaria unde bunicii au proprietatea).
Este posibil a astfel de varianta?
Ei vor sa imparta "frateste" dar nu stiu prin ce mijloace. :D
A murit intai bunicul, apoi bunica si anul trecut fratele mamei mele ( frate si de mama si de tata). Parintii sunt decedati amandoi. Nu e vb ca nu a vrut sa-i recunoasca...nu stiu exact de ce nu au numele bunicului... ca doar i-a facut, crescut, iubit ajutat pe toti trei. Mama mea are 59 de ani, fratele "bun" e decedat, iar celalat frate , de mama , are undeva la 64 de ani.
Discuție SPETA
Buna ziua,

Am si eu o situatie in familie de genul:
- bunica din partea mamei a fost casatorita legitim . Din aceasta casatorie a rezultat un copil. Ulterior sotul i-a decedat in razboi. Ramasa singura cu un copil fratele decedatului a avut grija de ea si copil si au locuit si trait impreuna . din aceasta relatie a rezultat mama mea si inca un baiat. Bunica nu s-a casatorit legitim cu bunicul dar au agonisit impreuna o gospodarie frumoasa si ceva terenuri. Cei doi copii rezultati din aceasta relatie nu au trecut in certificatele de nastere pe bunic ca tata din nu stiu ce motive ( probabil la vremea respetiva nu era legea cu copiii din afara casatoriei) . Intrebare : cum pot deveni mostenitori mama mea si celalalt frate nefiin "recunoscuti" de tata. conform legii primul copil vine la mostenire ca nepot al bunicului meu.
Probleme intre cei 3 frati nu sunt doar ca nu stiu care-i calea cea mai usoara si mai putin costisitoarede a imparti mostenirea.
Ma puteti ajuta cu un sfat?:-/
Răspuns la discuția Instanta competenta
Multumesc frumos pentru raspunsuri. O alta intrebare ar fi ...dreptul la introducerea actiunii de partaj este prescriptibil?
Ati amintit de executarea unor bunuri. Imediat dupa divort el a trecut autoturismele pe numele , mamei, tatalui si surorii lui....cum fac eu acum, ca de fapt sunt ale lui si cum poate fi executat pe aceste bunuri?
In ceea ce priveste cuantumul lunar al pensiei l-am stabilit de comun acord la divort. Acesta este de 400 ron. Acum 2 ani m-a chemat in judecata pentru micsorarea pensiei . Ne-am judecat pana la Curtea de Apel, cererea fiindu-i respinsa . Nu vrea sa-i plateasca pensia desi are o afacere in derulare. Mentionez ca nu am facut cu el niciun partaj ramanand cu 3 autoturisme , banii in banca din afacerea ce o construisem impreuna si activele si mijloacele fixe ale acesteia.
Acum doresc sa plateasca pensia copilului si sa-i plateasca si din urma. La ultimul proces pentr miscorarea pensiei am cerut prin instanta bancii unde avea contul deschis si activ( eu personal facand plati in acel cont in timpul casatoriei) istoricul contului pe perioada 2002-2006 . In mod uluitor a venit notificare de la banca respectiva ca nu a existat niciun cont pe societate sau pe persoana jurica a fostlui meu sot. Reamintesc , eu personal faceam plati in acel cont. Este oare posibil?