Buna ziua!
O sa incerc sa va expun cat mai succint problema cu care ma confrunt in speranta ca o sa ma ajutati cu o opinie avizata. In data de 25.04.1999, parintii mei au incheiat cu primaria comunei unde locuiesc un contract pentru introducerea gazului metan pana in fata locuintei. In contractul respectiv se specifica faptul ca
primarul in calitate de girant al indeplinirii la termen si de calitate a lucrarii, prin contractul incheiat cu firma ce va executa lucrarea, sa asigure executarea lucrarii conform proiectului de executie la termenul care se scurge pana la receptia finala a lucrarii in limitele cuantumului pretului care va fi achitat integral sau esalonat la decadele stabilite
. Se mai specifica faptul ca
Primarul se angajeaza ca sumele necesare acoperirii contractului de executie a lucrarii ce nu pot fi acoperite din incasarile contribuabililor sa fie obtinute de la bugetul de stat si bugetul local
. In momentul in care s-a facut proiectul, locuinta parintilor mei, prima casa din comuna aflata la nr. 425 nu a fost inclusa in proiect, din greseala, deoarece locuinta nr. 1 din comuna se afla pe partea opusa a stazii si la aproximativ 100 m mai in interiorul comunei. Aceasta greseala a fost sesizata ulterior si s-a venit cu solutia unei extinderi de proiect. Conducta principala a fost adusa pana la o distanta de aprox. 50 m de locuinta. La un moment dat Directia Regionala de Drumuri si Poduri a intervenit cu o lucrare de indiguire, si cum acea conducta reprezenta o problema, viceprimarul comunei a autorizat scoaterea unei portiuni de aprox. 10 m pentru ca lucrarile de indiguire sa fie finalizate. Ulterior, firma care s-a ocupat de executia lucrarii de introducere a gazului a abandonat lucrarea motivand ca Directia Regionala de Drumuri si Poduri nu avea dreptul sa scoata conducta. In repetate randuri parintii mei au mers in audienta la primar pentru a solicita finalizarea lucrarii a carei plata au efectuat-o integral, insa acesta a motivat in permanenta sa singurul responsabil pentru aceasta problema este viceprimarul, care a autorizat scoaterea conductei, desi in contract primarul, in calitate de reprezentant al primariei, isi asuma raspunderea pentru executarea intocmai a obligatiilor contractuale. Parintii mei au facut si solicitari scrise, care au fost inregistrate la Primarie, insa pana in prezent nu s-a luat nici o masura.
Am solicitat fie finalizarea lucrarii, exact asa cum se specifica in contract, fie restituirea sumelor achitate, in cuantumul actualizat la nivelul anului curent.
Avand in vedere cele de mai sus, ce demersuri considerati ca ar putea fi intreprinse pentru a obliga primaria sa isi indeplineasca obligatiile asumate prin contract?
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns util!
Cu stima,