avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Activitate nostatic

Activitate nostatic

Buna ziua,

In primul rand as vrea sa imi iertati naivitatea in privinta problemelor de ordin legal.

In aceasta vara am desfasurat un proiect cultural impreuna cu 2 colegi (studenti) care s-a tradus in organizarea unei serii de evenimente gratuite in incinta unui monument istoric, cl. A. Tot proiectul a fost de altfel non-profit si nu s-a incasat nici un fel de ban, nici de la artisti pentru folosirea locatiei, nici de la vizitatori/spectatori. Pentru demersul nostru am primit acordul institutiei care se ocupa de monumentele istorice dar si cel al persoanei care detine spatiul in chirie. Durata: 1 luna.
Problema: pe aceasta perioada locatia a necesitat existenta unui punct de vanzare racoritoare iar pentru asta ne-am adresat mai multor baruri/ceainarii. Pentru ca nimeni nu a dorit sa se complice pentru o luna doar, am primit numai raspunsuri negative. Cu o zi inainte de deschidere am gasit, printr-o cunostinta, o persoana care a afirmat ca detine o firma de catering si ar putea sa se ocupe de acest aspect.
Noi am incercat in aceasta luna sa semnam un contract cu acest domn insa am primit doar amanari pe diverse motive. Ne doream acest contract pentru ca tot ce am facut in cadrul proiectului a respectat legislatia in vigoare (politia comunitara a fost prezenta ca la orice spectacol gratuit iar toate relatiile cu partenerii s-au desfasurat pe baza de contract) si chiar nu dorim sa comitem infractiuni.
Cert este ca a trecut luna si nu am reusit sa obtinem o semnatura si stampila de la el iar el este singurul om care a desfasurat activitati comerciale acolo, aka a avut profit. Discutia initiala era ca el sa cedeze un procent pentru proiect astfel incat sa ne amortizam cateva din cheltuielile proiectului sponsorizat in intregime din contributiile noastre proprii.
Am discutat foarte prietenos in ultima zi si a ramas sa ne vedem ziua urmatoare sa ne prezinte raportul pe zile, necesar pentru a evalua traficul de oameni pe zile, etc. - impactul proiectului.
Dupa care evident nu a mai raspuns la telefon. I-am scris un mail la care am primit ca raspuns o semi-amenintare prin care ne cerea sa nu il "hartuim" pentru ca el nu are de ce sa mai vorbeasca cu noi.
Intrebare: ma gandesc logic ca daca acest om nu are contract cu noi (locatia) nici nu are cum sa plateasca taxele pentru comertul desfasurat la locatie aka a desfasurat comert ilegal la noi in curte aka evaziune fiscala.
Legal, noi ne facem vinovati pentru activitatile lui? Legal, exista ceva ce am putea face pentru ca el sa primeasca o sanctiune de orice fel pentru acest comportament? Nu vrem ca actiunea noastra non-profit sa sponsorizeze astfel de persoane.
Buna ziua,

Recent am descoperit pe site-ul unei reviste glossy pentru femei un articol ce dateaza de acum un an in care imi sunt publicate numele, varsta si adresa blogului - articol insotit de o serie de poze ce infatiseaza o alta persoana. Tonul articolului este unul zemflemitor si bazat pe pure speculatii.
Am sunat la redactie si le-am cerut explicatii cat si scoaterea articolului respectiv. Explicatii nu mi-au putut oferi - spunand ca nu au cum sa verifice cine a publicat acel articol acum un an (nu exista nici un autor la pagina articolului) dar ca il vor scoate. De scos nu l-au scos, nici dupa ce am formulat aceasta cerere si in scris (e-mail) catre editorul sef. Mai mult, acum nu mai raspund la telefon.
Exista o modalitate prin care ii pot convinge sa raspunda la solicitarea mea?
Multumesc.