avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... publicarea de informatii personale fara acord
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

publicarea de informatii personale fara acord

Buna ziua,

Recent am descoperit pe site-ul unei reviste glossy pentru femei un articol ce dateaza de acum un an in care imi sunt publicate numele, varsta si adresa blogului - articol insotit de o serie de poze ce infatiseaza o alta persoana. Tonul articolului este unul zemflemitor si bazat pe pure speculatii.
Am sunat la redactie si le-am cerut explicatii cat si scoaterea articolului respectiv. Explicatii nu mi-au putut oferi - spunand ca nu au cum sa verifice cine a publicat acel articol acum un an (nu exista nici un autor la pagina articolului) dar ca il vor scoate. De scos nu l-au scos, nici dupa ce am formulat aceasta cerere si in scris (e-mail) catre editorul sef. Mai mult, acum nu mai raspund la telefon.
Exista o modalitate prin care ii pot convinge sa raspunda la solicitarea mea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 16:20, 15 Octombrie 2009
Puteti face o sesizare al ANSPDCP - www.dataprotection.ro.
sau rugati un avocat sa ii contacteze, da rezultate rapide si pozitive

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)
Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)
Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)