avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Unde si cum chem in judecata persoana care a postat ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu?

Buna seara,

un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten de-al meu (ne-am distrat doar, nimic important doar amuzant, ne-am prostit) si am fost respins de la o companie pentru ca au vazut pozele mele si au spus ca sunt neserios. In fine... am citit mai multe articole aici si pe net despre protejarea datelor, publicarea pozelor fara acord, etc. si vreau sa stiu ce pot sa fac la acesta persoana necunoscuta. Vreau sa-l dau in judecata, pur si simplu a furat pozele de la mine si le-a postat la el pe site fara acordul meu, plus nu vrea sa le scoata (am arhiva in e-mail).

Ce mi-a raspuns si am aflat:
1. Pagina este in SUA
2. Pozele sunt urcate pe un site extern si nu sunt gazduite de el, doar a facut legatura intre site-ul lui si pozele mele
3. Domeniul este inregistrat anonim
4. Se apara spunand ca pozele sunt publice pentru toata lumea si ca cu totii au dreptul de a face ce vor cu pozele astea, din pacate nu am pus restrictie doar ca prietenii mei sa vada pozele

Am sters contul de faceb... dar arhivele, convorbirile cu el prin e-mail le mai am. Pur si simplu vreau o razbunare, ce pot sa-i fac?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CountPorcula , utilizator 23:06, 6 Septembrie 2011
Vrei degeaba razbunare , amice. Odata ridicate pe FB, fotografiile devin publice . Citeste pe viitor drepturile si obligatiile stipulate de retea, inainte sa urci fotografii. Daca vrei sa te razbbuni, trageti singur cateva palme peste obraz .
Va spun sincer ca dupa parerea mea nu este vorba de un strain...anonim. Cu siguranta este vorba de o persoana care va cunoaste si nu va prea agreeaza. Ce nu inteleg este cum acea companie, care ziceti ca v-a respins o eventuala angajare, a ajuns sa vada aceste fotografii?
Renuntati la razbunarea de care vorbiti si incercati o discutie amiabila cu el, sa stearga pozele cu dvs de pe site.Intr-adevar ele sunt publice, odata publicate de dvs si le poate vedea oricine, insa nu se poate folosi de ele dupa bunul plac.Sunt anumite cai de atac, ce-i drept putine, costisitoare si tot la stergerea lor se va ajunge, nu veti scoate daune materiale sau morale in urma unei actiuni.
Mai mult ca sigur persoana a vazut ce vroiam eu sa fac (sa ma angajez la o firma) si mi-a facut rau. A luat datele si a trimis pozele mele cu reply-urile lasate de aceasta persoana. Am scris doar sa am motive de a se razbuna.
Ma pricep la calculatoare, am cunostinte in domeniu am si o pagina hostata, etc. si fiind am aceste cunostinte m-am documentat dupa acest individ si am aflat cele scrise mai sus.
E un roman, pentru ca vorbeste bine si corect romana doar ca are serviciile hostate in strainate. Am luat legatura cu administratorul firmei din SUA si mi-a spus ca nu pot face nimic, nu pot modifica nimic deoarece ei nu sunt obligati si nu au dreptul de a modifica fisierele/serviciile clientilor. I-am mai scris ca a furat pozele de la mine si le-a pus la el pe site si vreau sa il reclam si ca as avea nevoie de datele clientului. La fel mi-a raspuns ca nu au dreptul de a da informatii de la clienti, totul este secret.

Nu pot face absolut nimic ! Ce este de facut?
Adminul din SUA a procedat corect, nu are voie sa furnizeze oricui informatii.
Pe de alta parte- ati spus ca v-a furat pozele dvs de pe facebook...poate acest "prieten" spune ca i le-ati dat de buna voie, cum demonstrati furtul lor ?
Cel mai bine e sa stati serios de vb cu el, sa-l faceti sa inteleaga ca trebuie sa stearga acele fotografii care va strica imaginea si ...fiti mai atent in legatura cu imaginele uploadate pe diverse site-uri, mai ales cand ele pot fi vazute si folosite de oricine.
Contactati adminul site-ului de gazduire al pozelor,indicati linkurile respective si explicati-le ca incalca legea copyright-ului deoarece dvs nu sunteti de acord cu difuzarea lor.Pt moment puteti rezolva situatia dar respectivul le poate incarca pe un alt site de gazduire...si tot asa.

Alte discuții în legătură

Comentariu ofensiv la adresa mea pe un site; cu numele meu intreg la vedere; adminul refuza sa-l stearga la cerere BIM94 BIM94 Buna ziua, Mai demult am intrat pe un site unde se posteaza stiri politice si acolo era instalat un plug-in Facebook, ceea ce imi permitea sa postez direct ... (vezi toată discuția)
Site gazduit in sua, ce legislatie se aplica? BogdanSM BogdanSM Bu,na ziua, lucrez la un site web al carui continut se afla in intregime gazduit pe un server din SUA...intrebarea mea este: ce legislatie se aplica in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! exista un site de socializare unde cineva mi-a postat ... GeorgeTo GeorgeTo Buna ziua ! Exista un site de socializare unde cineva mi-a postat Nr de tel și poza de profil fara voia mea . Problema este că administratorul acelui site ... (vezi toată discuția)