avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Comentariu ofensiv la adresa mea pe un site; cu numele ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Comentariu ofensiv la adresa mea pe un site; cu numele meu intreg la vedere; adminul refuza sa-l stearga la cerere

Buna ziua,

Mai demult am intrat pe un site unde se posteaza stiri politice si acolo era instalat un plug-in Facebook, ceea ce imi permitea sa postez direct cu contul de Facebook si aveam la vedere numele meu intreg si alte informatii despre mine. Pe langa acel fel de a comenta, o puteai face si intr-un mod anonim, o metoda preferata de multi dubiosi, care pot arunca cu jigniri si acuze grave dar fara sa isi asume ceea ce spun. Problema la mine este ca un astfel de anonim, intr-un comentariu care chipurile ar fi fost un fel de replica la ce am scris, nu a fost de acord cu punctul meu de vedere si imediat m-a catalogat drept "propagandist platit de rusi", ca as avea mai multe conturi clona si langa toate acestea mi-a scris si numele meu complet asa cum il vazuse din postarea cu contul de Facebook. Nu m-ar fi deranjat asa de mult mizeria postata de el daca site-ul Google nu ar redirectiona oamenii spre acel comentariu, atunci cand mi se scrie numele intreg in bara de cautare. Tendinta este ca omul sa ia de bun orice prostie o gaseste pe Internet, ceea ce in final, aduce un prejudiciu grav imaginii mele. Am rugat de mai multe ori administratorul site-ului sa stearga comentariile dar acesta a refuzat de fiecare data, pentru ca isi permite niste aere de jurnalist obiectiv. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Exista vreo lege care sa imi apere dreptul la demnitate?
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2016
BIM94, utilizator
Cel mai recent răspuns: OutSider03 , utilizator 09:03, 21 Octombrie 2016
De ce nu stergeti comentariul postat pe site prin intermediul FB?
Nu ati inteles. Eu degeaba mi-am sters comentariul meu caci nu a ajutat cu nimic. Problema este comentariul anonimului, unde este trecut numele meu intreg, si acela apare pe google.

Eu am postat comentariul prin intermediul facebook-ului dar anonimul a postat direct pe site, nu a folosit acel plug-in, daca intelegeti la ce ma refer. Pe site sunt practic doua rubrici de comentarii separate, unu pt Facebook si altul atasat direct site-ului. In al doilea caz, doar adminul are putere.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2016
BIM94, utilizator
Dreptul la demnitate va este ocrotit de art. 72-74 NCC,dar cele descrise de dvs. nu mi se par a se incadra in aceste prevederi legale.
Deci practic sunt condamnat ca pana mor, toti cei care imi cauta numele pe Google, sa imi vada eticheta de "tradator de tara" pusa de un imbecil anonim, chestie care probabil m-ar afecta in cazul in care vreau sa ma angajez undeva iar angajatorul cauta pe internet informatii intamplatoare despre mine. Zau asa.
Puteti pur si simplu sterge acel rezultat din Google. Simplu.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Stergerea datelor personale de pe un site de internet mirabela33 mirabela33 Buna ziua, Am urmatoarea problema. Activez pe un forum a carui discutii sunt indexate pe google. Din pacate contul e foarte vechi si figurez acolo cu ... (vezi toată discuția)
Furt identitate alina_pn alina_pn Buna ziua, vreau sa intreb cum se pedepseste un furt de identitate: copiere poza de pe un site public de socializare si folosierea acesteia la deschiderea unui ... (vezi toată discuția)
Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)