avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua ! Exista un site de socializare unde cineva ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua ! Exista un site de socializare unde cineva mi-a postat ...

Buna ziua !
Exista un site de socializare unde cineva mi-a postat Nr de tel și poza de profil fara voia mea . Problema este că administratorul acelui site nu îmi răspunde și pare că mă ignora de câteva zile . Ce este de făcut în acest caz ,deoarece eu doresc sa mi se șteargă datele ?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:15, 7 Martie 2022
nu e contul dvs., chiar daca datele personale va aparțin. site-ul e romanesc?
Buna ziua,

Fotografiile se pot utiliza numai cu acordul dumneavoastra.

Numarul de telefon reprezinta o informatie cu caracter personal, deci nu poate fi folosita fara acordul prealabil, al dumneavoastra.

Fotografierea unei persoane aflate într-un spațiu privat, indiferent că acel spațiu îi aparține ei sau altei persoane, fără acordul acesteia, este de principiu interzisă, indiferent dacă este urmată sau nu de utilizarea acelei imagini sau înregistrări (art. 74 lit. c) din Noul Cod Civil).
In acest caz:
- nu se stie cine a creat contul si postat fotografiile;
- numarul de telefon nu mai este personal daca a fost facut deja public;
- adminul va sterge contul abia dupa ce veti dovedi ca nu sunteti dvs cel care a creat contul (folosind vreun alter ego) si ca fotografiile si numarul de telefon sunt ale dvs si nu le-ati publicat in prealabil. de regula pentru asta se cere o hotarare judecatoareasca.
- doamna avocat a citat Codul Civil. daca e singura lege aplicabila, toate diligentele vor fi ale dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare drept la confidentialitate alina.livia alina.livia au fost postate pe fb, fara acordul meu, poze cu mine inaite/dupa o interventie . ce pot face? in formularele completate la o clinica de fite din Timisoara am ... (vezi toată discuția)
Furt identitate alina_pn alina_pn Buna ziua, vreau sa intreb cum se pedepseste un furt de identitate: copiere poza de pe un site public de socializare si folosierea acesteia la deschiderea unui ... (vezi toată discuția)
Furt de fotografii de pe facebook si distribuire publica  Loredana Puscasu Loredana Puscasu V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema si anume cum se poate sanctiona fapta unei persoane care a luat de pe pagina altei persoane niste fotografii in care ... (vezi toată discuția)