Problema e ca jumatate din apartamente sunt mai mari ca celelalte, respectiv 100mp fata de 77mp.
Daca noi luam o hotarare cu majoritatea membrilor ceilalti trebuie sa se supuna? Ei zic ca nu.
Inteleg care e principiul de calcul al cotei indivize dar ce ma fac cu suprafetele din contracte care nu corespund cu cele din cadastru, eu pe care le iau?
Costurile cu avizele se impart tot dupa cota indiviza?
Pentru faptul ca se incalzesc si suprafete comune cei doi care au ct proprie chiar nu trebuie sa contribuie?
Am citit multe din subiectele dezbatute pe forum si cred ca ma puteti ajuta.
Nici nu stiu cum sa incep…
Am un apartament intr-un mic bloc cu 8 apartamente. Anul acesta am infiintat asociatia de proprietari, in care au intrat doar 7 din cei 8 proprietari.
In aceasta vara am decis schimbarea centralei termice a blocului; blocul a fost prevazut din constructie cu centrala termica comuna, la subsol. Cel care nu e membru si-a pus centrala proprie. La fel a facut si unul din membri asociatiei. In concluzie 6 din membri asociatiei au in comun, la subsol, o centrala termica.
Intrebari:
Cum trebuie impartite costurile de achizitionare si montare aferente centralei respective?
Cei doi care au centrale proprii trebuie sa plateasca ceva?
Cum se impart costurile pentru autorizari (ISCIR, proiect avizat MLPAT, etc.)?
Si, nu neaparat legat de aceasta problema, cum calculez cota parte indiviza, daca unii au dosar cadastral iar altii au doar contractele de vanzare – cumparare fara cota parte mentionata, cu schite care difera de la un palier la altul desi apartamentele sunt la fel?