avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate Redpalyer

Activitate Redpalyer

Răspuns la discuția Avertisment scris - nefondat
Recunosc ca am gresit, nu asta e problema.
Ceea ce ma deranjeaza este ca: greseala nu este numai a mea( desi doar eu sunt sanctionat; am cerut parerea unui superior ierarhic si am actionat ca atare; au mai fost facute greseli de genul asta si numai la mine se iau masuri - eu cred ca e discriminare)
Răspuns la discuția Avertisment scris - nefondat
Am citit in Codul Muncii ca pentru avertisment scris nu e obligatoriu sa sa faca o cercetare din partea comisiei disciplinare.

Maine o sa ma uit in R.O.I. sa vad ce precizeaza acolo, dar intrebam daca e normal si e fondata aceasta masura luata de conducere si daca documentele emise de ei respecta legislatia in vigoare:
1. referatul nu prezinta semnatura + stampila din partea angajatorului;
2. decizia nu prezinta stampila angajatorului;
3. in decizie este trecut un numar de inregistrare al referatului pe baza caruia am fost sanctionat, care nu coincide cu numarul de inregistrare al referatului pe care l-am primit.
Ce se intampla daca nu semnez?
Pot face contestatie?(daca da, trebuie neaparat sa semnez de luare la cunostinta?)
Daca semnez, dar scriu ca nu sunt de acord cu cele scrise?
Buna seara,

Lucrez la o societate care produce si comercializeaza mobila.
Acum 2 saptamani am luat o comanda atipica pentru care am cerut acordul directorului adjunct de magazin. Pretul dat de mine clientului, confirmat de dir. adj., a fost eronat si comanda gresita, clientul fiind nevoit sa achite o diferenta fata de pretul comunicat initial.
Dupa acest incident directorul de magazin m-a pus sa platesc diferenta de bani impreuna cu dir. adj si casierul(acestia fiind si ei considerati vinovati). Am refuzat,deoarece anterior s-au mai facut greseli in preluarea comenzilor, iar problemele s-au rezolvat altfel, nu a fost nimeni nevoit pana acum sa plateasca nimic.
Astazi am primit o decizie prin care sunt informat ca am primit avertisment scris pe baza unui referat facut de directorul de magazin.
Precizez ca abia am reusit sa obtin o copie a acelui referat
(al carui numar de inregistrare difera fata de cel trecut in decizie), decizia nu este stampilata si nici referatul. Nu am fost informat de acel referat decat o data cu primirea deciziei. Nu am semnat de luare la cunostinta pe niciun document.

Va rog sa-mi spuneti cat de valabile sunt referatul si decizia pe care le-am primit?
Daca ma afecteaza cu ceva. Iar daca da, ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc frumos.