Recunosc ca am gresit, nu asta e problema.
Ceea ce ma deranjeaza este ca: greseala nu este numai a mea( desi doar eu sunt sanctionat; am cerut parerea unui superior ierarhic si am actionat ca atare; au mai fost facute greseli de genul asta si numai la mine se iau masuri - eu cred ca e discriminare)
Am citit in Codul Muncii ca pentru avertisment scris nu e obligatoriu sa sa faca o cercetare din partea comisiei disciplinare.
Maine o sa ma uit in R.O.I. sa vad ce precizeaza acolo, dar intrebam daca e normal si e fondata aceasta masura luata de conducere si daca documentele emise de ei respecta legislatia in vigoare:
1. referatul nu prezinta semnatura + stampila din partea angajatorului;
2. decizia nu prezinta stampila angajatorului;
3. in decizie este trecut un numar de inregistrare al referatului pe baza caruia am fost sanctionat, care nu coincide cu numarul de inregistrare al referatului pe care l-am primit.
Ce se intampla daca nu semnez?
Pot face contestatie?(daca da, trebuie neaparat sa semnez de luare la cunostinta?)
Daca semnez, dar scriu ca nu sunt de acord cu cele scrise?
Lucrez la o societate care produce si comercializeaza mobila.
Acum 2 saptamani am luat o comanda atipica pentru care am cerut acordul directorului adjunct de magazin. Pretul dat de mine clientului, confirmat de dir. adj., a fost eronat si comanda gresita, clientul fiind nevoit sa achite o diferenta fata de pretul comunicat initial.
Dupa acest incident directorul de magazin m-a pus sa platesc diferenta de bani impreuna cu dir. adj si casierul(acestia fiind si ei considerati vinovati). Am refuzat,deoarece anterior s-au mai facut greseli in preluarea comenzilor, iar problemele s-au rezolvat altfel, nu a fost nimeni nevoit pana acum sa plateasca nimic.
Astazi am primit o decizie prin care sunt informat ca am primit avertisment scris pe baza unui referat facut de directorul de magazin.
Precizez ca abia am reusit sa obtin o copie a acelui referat
(al carui numar de inregistrare difera fata de cel trecut in decizie), decizia nu este stampilata si nici referatul. Nu am fost informat de acel referat decat o data cu primirea deciziei. Nu am semnat de luare la cunostinta pe niciun document.
Va rog sa-mi spuneti cat de valabile sunt referatul si decizia pe care le-am primit?
Daca ma afecteaza cu ceva. Iar daca da, ce pot face in aceasta situatie?